bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розроблена дорожня карта розвитку підприємництва Тростянецької громади
27.09.2016

26 вересня на засіданні виконавчого комітету Тростянецької сільської ради експерти Центру «Регіональний Розвиток» представили Дорожню карту розвитку малого і середнього підприємництва Тростянецької об’єднаної територіальної громади.

Метою зустрічі було обговорення доцільності заходів Дорожньої карти та можливості їх затвердження у формі місцевої програми.

На початку зустрічі керівник Центру «Регіональний Розвиток» Володимир Крижанівський розповів про проект Дорожніх карт та про результати зустрічей, які були проведені в рамках цього проекту. Після цього Катерина Кравчук розповіла учасникам про проблеми підприємництва, які були виявлені під час проведення зустрічей із підприємцями та побажання підприємців стосовно заходів Дорожньої карти.

Катерина Кравчук представила членам виконкому проект заходів Дорожньої карти розвитку підприємництва, які об’єднані в три блоки: підвищення інституційної спроможності влади для роботи з підприємцями, підготовка інвестиційних пропозицій та розвиток підприємництва у сфері туризму. Також вона коротко охарактеризувала всі заходи.

Під час обговорення заходів Дорожньої карти член виконавчого комітету від села Луб’яна Василь Кохан зауважив, що основна проблема бізнесу – незахищеність. Саме тому потрібно розробити механізм захисту інвестицій та надання пільг підприємцям, які працюють на території громади.

Член виконавчого комітету від села Заклад Василь Півнюк підтримав заходи Дорожньої карти і зауважив, що недостатньо просто затвердити заходи. Потрібно визначити людину, яка буде відповідальною за виконання цих заходів. Тому добре, що в Дорожній карті визначено відповідальних за реалізацію заходів.

Учасники зустрічі підтримали ідею члена виконавчого комітету від села Суха Долина Віктора Дякова, який запропонував, щоб заходи Дорожньої карти були взаємопов’язані із Стратегією розвитку громади і в жодному разі не суперечили їй.

На завершення зустрічі голова Тростянецької об’єднаної територіальної громади Олександра Леницька заявила, що створення нових підприємств та залучення інвесторів на територію громади – це основне завдання влади на сьогодні. Влада готова надавати потенційним інвесторам всебічну допомогу та сприятиме у започаткуванні і веденні ними господарської діяльності на території Тростянецької громади.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.