bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вознесенську провели моніторинг бюджетних витрат
27.09.2016

ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» провела дослідження витрат місцевого бюджету у м.Вознесеньск.

Не правомірне встановлення міськвиконкомом рекордних тарифів на теплопостачання виявив моніторинг , що провела громадська організації «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» - член «Партнерства за прозорі місцеві бюджети»  протягом травня-вересня 2016 року. А саме, питання від громадськості до органів місцевого самоврядування міста Вознесенську та компетентних органів:

По-перше, протягом 2015 року та першого півріччя 2016 року з міського бюджету регулярно виділяються кошти на погашення боргів комунальним підприємствам міста (КП), хоча згідно їх статутів міська рада не відповідає за зобов’язаннями КП .

Виявлено :

  • Погашення боргу КП «Водопостачання м.Вознесенська» за електроенергію в сумі 500 тис.грн.  у 2015 році за рахунок коштів місцевого бюджету;
  • Проведення ремонтів тротуарів по місту за рахунок поповнення Статутного фонду  Комунального підприємства «Санітарна очистка міста». Тільки у першому півріччі 2016 року було виділено на поповнення Статутного фонду 440 тис. для проведення капітального ремонту тротуарів, мотивуючи тим, що це Комунальне підприємство є балансоутримувачем всіх доріг та тротуарів в місті;
  • Погашення боргу КП «Тепло-сервіс» у сумі 818 тис.грн. у 2015 році за рахунок коштів місцевого бюджету ( хоча в пункті 4,4  Статуту цього підприємства записано, що Засновник підприємства ( Вознесенська міська рада) «не відповідає за зобов’язаннями підприємства».

Також виникло питання правомірності затвердження рішенням виконавчого комітету міської ради на 2015-2016 роки «економічно обґрунтованих» тарифів на теплопостачання, які у 2 рази перевищували тарифи по малих містах України згідно тарифів НКРЕ КП ( до підвищення тарифів з 1 липня 2016 року).

І навіть зараз, після підвищення майже в 1,9 рази цих тарифів по всіх містах вознесенські тарифи є найбільшими в України. ( дивись діаграму 1).

Також встановлено  факт погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення , централізованого водопостачання та водовідведення     в сумі 3 млн.700 тис.грн. за рахунок коштів державної субвенції.

Це при тому, що тарифи на централізоване теплопостачання та централізоване водовідведення на сьогоднішній час є НАЙВИЩИМИ по Україні!

По, друге, У березні 2016 року на сесії міської ради від 18 березня 2016 року прийнято рішення про фінансування придбання форменого одягу для працівників Вознесенського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Миколаївській області у сумі 43,2 тис.грн.  у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів ( рішення міської ради №12,№ 13).

Вознесенський міськрайонний відділ Головного управління ДСНС України у Миколаївській області є установою, яка фінансується із Державного бюджету України. А відповідно до Бюджетного Кодексу України міським радам  дозволено виділяти кошти тільки на утримання місцевих осередків пожежної безпеки. А муніципального відділення пожежної безпеки в місті немає. Тому встановлений факт фінансування однієї установи з двох рівнів  бюджетів – державного та міського.

По-третє, кошти в сумі 80 тис.грн., які були передбачені у міському бюджеті на 2015 рік для виконання робіт з перегляду грифу обмеження доступу (для службового користування) до графічних та текстових частин Генерального плану міста Вознесенська, були використані на інші цілі, хоча міська влада прозвітувала про виконання саме  робіт про зняття грифу «ДСК» з Генерального плану міста до 2031 року».

Ці питання будуть оприлюднені під час круглого столу, який відбудеться 4 жовтня 2016 року. Також будуть розроблені рекомендації органам Вознесенської міської ради, по окремих питаннях будуть направлені відповідні листи до контролюючих органів.

Моніторинг здійснила ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» Миколаєва» в рамках проекту «Моніторинг використання бюджетних коштів в м Вознесенську» при підтримці проекту ГО «Фонд розвитку міста який Миколаєва за кошти  NED (Національний Фонд підтримки демократії. м. Вашингтон, США).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.