bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Східна Європа та партнери відкрили два центри дозвілля для літніх людей
16.06.2016

13 червня 2016 р. Фонд Східна Європа та партнери відкрили ще два центри дозвілля для літніх людей в Умані та Тростянці на Вінниччині.

Центри дозвілля для малозабезпечених літніх людей, що зазвичай створюються на базі районних територіальних центрів соціального обслуговування, є місцем, де самотні люди можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички. Окрім цього, у центрах надаються якісні соціально-побутові послуги, консультації лікарів, юристів та інших фахівців. Проектом також передбачено підготовку персоналу, забезпечення центрів необхідним обладнанням та залучення до співробітництва державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ.

Міський фонд соціальної допомоги ім. О. Колонтай, що в Умані,  отримав фінансування у розмірі 250 000 грн. для створення Центру дозвілля для літніх людей «Мальва» на базі Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.  Тут тепер працюють комп’ютерний клуб, гурток з фото-справи, шахово–шашковий клуб, гурток художньої-прикладного мистецтва, гурток народного співу та хореографії. Для цього в Центрі буде проведено косметичний ремонт, закуплено необхідне обладнання, підготовлено відповідних спеціалістів.

Громадська організація «Соціальний центр МХП» отримала фінансування у розмірі 157 621 грн.  для створення Центру дозвілля для літніх людей на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тростянецького району Вінницької області.  Тут облаштували 5 кімнат, де тепер надаються послуги юриста, лікаря, соціальних працівників, перукаря та швачки. Крім того, створені клуби за інтересами, а саме: комп’ютерний, літературний та гурток з рукоділля. До організації роботу гуртків залучають волонтерів, які попередньо пройшли відповідне навчання.

Загалом за останні сім років Фонд Східна Європа створив уже 25 таких центрів за підтримки українського та міжнародного бізнесу. Роботи по створенню цих двох центрів проведені Фондом Східна Європа за рахунок коштів, наданих Фондом «Монсанто».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.