bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Українські посиденьки» в Артемівську
18.12.2015

Переселенці і жителі Артемівська влаштували спільні «Українські посиденьки». Захід проводився в приміщенні Горлівського інституту іноземних мов і став першою культурно-розважальною подією у ВНЗ після евакуації його з Горлівки в Артемівськ.

Студенти першого та четвертого курсів разом з викладачами кафедри української філології представили гостям концертну програму. Сюрпризом для гостей стали пісенні номери у виконанні викладачів вузу, а також музичне попурі студентів 4 курсу з народних пісень і віршів Т.Г. Шевченка, з використанням сучасних мелодій. Під час виступу студентів не вщухали оплески глядачів, українські народні та сучасні авторські пісні підхоплювали всі присутні.

Гості із задоволенням брали участь у конкурсах. Присутні вгадували українські народні пісні з перших нот, а вгадавши, доспівували знайомі з дитинства пісні до кінця. Коли студенти взялися виконувати поетичні гуморески, присутні з цікавістю і сміхом зустрічали кожен виступ, а одна з найстарших за віком гостей вечора Тарасова Н.Г. не змогла втриматися і теж виконала три гуморески.

 «Як добре, що ви запросили мене! Як все цікаво і прекрасно, в порівнянні з моїм буденним життям. Я прямо відпочила душею!» – поділилася враженнями переселенка з Луганська Копил Л.Н.

Першокурсники отримали цінний досвід організації заходу і ближче познайомилися зі старшими студентами і з викладачами. «Це наш перший виступ в інституті, дуже хвилювалися, але все пройшло відмінно! А ще ми й не знали, що наші викладачі так класно співають!» – розповіли студенти-першокурсники.

Продовжився захід спільним чаюванням. Переселенці і місцеві жителі, що прийшли на зустріч, розповідали свої історії, обговорювали плани, читали авторські вірші.

На завершення посиденьок студентам, які брали активну участь в організації заходу, подарували сучасні англо-українські словники, віночки та вишиванки, а гості отримали на пам’ять художні книги популярних сучасних українських авторів.

Захід був ініційований активістами громади внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Артемівську, і підтримано проектом «Адвокація та правова допомога внутрішньо переміщеним особам в Україні», який реалізується Данською радою у справах біженців в партнерстві з ВБФ «Право на захист» та за підтримки Агентства ООН у справах біженців.

Контакти

  • ВБФ «Право на захист»
  • Вероніка Фоменко
  • 044 337 1762

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.