bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Коворкінг «FreeUA – креативний простір» – інструмент вирішення проблеми безробіття та самореалізації
09.12.2015

8 грудня в м. Краматорську почав роботу перший в Донецькій області коворкінг «FreeUA – креативний простір». Проект реалізований громадською організацією «Українська мережа освіти дорослих та розвитку інновацій» за підтримки ПРООН та Уряду Японії. 

На урочисте відкриття прийшли Ніл Вокер, координатор системи ООН в Україні, Постійний представник ПРООН в Україні, представники облдержадміністрації, місцевої влади, громадських організацій, активні мешканці міста, самозайняті особи. 

«Сьогодні на Донеччині гостро стоїть проблема безробіття внаслідок жорсткої економічної кризи та приєднання до місцевих громад великої кількості внутрішньо переміщених осіб із зони проведення АТО. Третина всіх вимушених переселенців  в Україні (більше 500 тис. осіб) зареєстровані в Донецькій області. Саме тому ми ініціювали проект “Фріланс майдан”, мета якого – створення інноваційного майданчика для розвитку малого підприємництва та збільшення кількості самозайнятих осіб», – повідомила керівник проекту Наталя Семиволос. 

Ще одне завдання коворкінгу – створення умов для розвитку фрілансу та професійного росту самозайнятих осіб. «Загальносвітова тенденція – збільшення кількості працівників, що виконують віддалену роботу. У Сполучених Штатах Америки так працює вже третина персоналу. Це вигідно роботодавцю – не треба витрачати кошти на устаткування робочих місць, і самому виконавцю – він може сам будувати графік, працювати за сумісництвом. В Україні дана тенденція тільки набирає оберти – з кожним роком стає більше самозайнятих осіб, а події на Сході України підштовхнули багатьох вимушених переселенців до пошуку не нової роботи, а нового виду діяльності. Фрілансерам-ВПО важливо відчувати підтримку та мати майданчик для професійного росту, налагодження бізнес-комунікацій, реалізації проектів», – зазначила Наталя Семиволос. 

Паралельно з коворкінгом у Краматорську аналогічний центр почав працювати у Сєвєродонецьку. Ініціатори проекту планують налагодити взаємовигідне співробітництво та ефективні ділові комунікації між підприємницьким середовищем Донецької та Луганської областей з поступовим долученням інших регіонів.

Довідково: Коворкінг «FreeUA – креативний простір» – майданчик для старту та розвитку фрілансерів, що надає можливості для навчання, роботи та обміну досвідом в одному місці. На базі коворкінгу планується створення спільноти активних і цілеспрямованих людей, які готові допомагати один одному в реалізації не тільки економічно вигідних, а й соціально значущих проектів місцевого значення.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.