bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала ініціатива з розвитку спроможності Маразліївської громади Білгород-Дністровського району
04.12.2015

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» розпочала реалізацію ініціативи з розвитку спроможності Маразліївської громади Білгород-Дністровського району, яка нещодавно об’єдналася.

У рамках ініціативи для представників органів місцевого самоврядування будуть проведені навчальні семінари по особливостям управління громадою в нових умовах, а також залученню громадськості до прийняття рішень. При цьому конкретну тематику навчальних семінарів оберуть для себе представники місцевого самоврядування громади самостійно, виходячи з потреб у поліпшенні своїх знань і умінь.

Також буде надана експертна підтримка у розробці базових нормативно-правових актів об’єднаної громади. У результаті громада отримає Статут громади, Положення про старосту, в яких, в тому числі будуть введені механізми участі громадськості в процесі управління. Крім того, громада отримає консультаційну підтримку зі складання Плану соціально-економічного розвитку та інших стратегічних документів.

Жителі громади, у свою чергу, будуть охоплені інформаційно-просвітницькою кампанією для того, аби підвищити їх обізнаність про особливості реформи, етапи та очікувані результати об’єднання.

Як додала директор Офісу реформ з децентралізації в Одеській області Юлія Молодожен на даний момент в Одеській області створені вже вісім територіальних громад. І дуже важливо як буде проводитися робота в цих громадах, як буде реалізована закладена в державному бюджеті підтримка нових громад, оскільки інші міста й села області будуть дуже уважно вивчати досвід вже створених громад.

 «Якщо раніше нам доводилося домагатися співпраці з владою, то тепер ми спочатку маємо угоду з територіальною громадою. Нами обрана невелика Маразлієвська громада в Білгород-Дністровському районі. Саме ці невеликі об’єднання вимагають набагато більшої допомоги. Ми сподіваємося, що зможемо дати поштовх саме сільській громаді і це стане позитивним прикладом для об’єднання інших громад », - зазначила Анастасія Матвієнко.

Підтримка проекту «Розвиток спроможності Маразліївської об’єднаної територіальної громади Білгород-Дністровського району Одеської області» Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», яка реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.