bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кращий досвід надання адмінпослуг України та Польщі представили в Луцьку
01.12.2015

На сьогодні питання покращення надання адмінпослуг є одним з найбільш актуальних. Створення Центрів надання адмінпослуг, розвиток законодавчої бази, впровадження новітніх технологій спрямовано на те, щоб кожен громадянин держави чи іноземець міг отримати необхідну послугу в найкоротші терміни.

26-28 листопада у Луцьку,  в Центрі надання адміністративних послуг та в конференц-залах готелю «Україна», відбулась міжнародна конференція «Налагодження співпраці у сфері покращення надання адміністративних послуг між представниками органів місцевого самоврядування та вивчення кращих практик України та Польщі».

Участь у заході взяли кращі експерти обох країн - учасники з Любліна (Республіка Польща) та з різних регіонів України, зокрема Івано-Франківська, Сум, Харкова, Чернівців, Києва, Львова тощо. Лейтмотив конференції висловив керуючий справами Бюро обслуговування мешканців (м. Люблін) Міхал Пілат: «Ми створюємо мультикультурну спільноту, яка передбачає постійний зв’язок задля обміну досвідом, напрацюваннями, методиками якісного та оперативного надання адмінпослуг».

В рамках конференції було презентовано досягнення у роботі Луцького Центру надання адмінпослуг, який визнано одним з кращих в Україні. Зокрема, було акцентовано на системі електронного документообігу ASKOD, яка забезпечує швидкий обмін інформацією, віддалений доступ для роботи з документами, експлуатацію системи для надання адміністративних послуг, контролю та звітності, пов’язаної з документообігом.

Керуючий справами Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Андрій Лис представив присутнім впроваджені електронні сервіси та мобільні додатки, які використовують в Івано-Франківському ЦНАП. На прикладі Люблінського Бюро обслуговування мешканців директор департаменту інформаційних технологій і телекомуннікацій Гжегош Гуніч представив окремі аспекти використання інформаційних технологій в Польщі.

Законодавчий аспект та особливості впровадження реформи сфери надання адмінпослуг окреслили начальник управління реформування системи надання адмінпослуг Мінекономрозвитку України Олександр Каменчук, заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук, заступник керівника Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор Бригілевич.

Голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко описав присутнім вплив на якість надання адмінпослуг децентралізації та реформи державної служби.

Окрім цього, під час конференції було розглянуто питання залучення грантових коштів для розвитку мережі ЦНАП, створення ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах, було презентовано Проект Меморандуму щодо початку заснування Мережі Центрів надання адміністративних послуг.

Підсумовуючи результати роботи конференції, керівник проекту Петро Верзун зазначив, що подібний формат роботи сприяє необхідному обміну знаннями, можливості повчитися у наших польських сусідів, щоб систему надання адмінпослуг в Україні підвищити до європейських стандартів.

Довідка

Конференція відбулася в рамках реалізації проекту «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг та розвитку співпраці Луцького ЦНАП, Івано-Франківського ЦНАП та Люблінського Бюро обслуговування мешканців (далі БОМ)» та перспективи їх подальшого впровадження.

Проект реалізується Виконавчим комітетом Луцької міської ради, ВОГО “Фонд місцевого розвитку”, Гміною Люблін та Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.