bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти залишили «екопослання» Міністерству інфраструктури
27.11.2015

Вранці 26 листопада активісти Екоцентру у респіраторних масках та костюмах білих ведмедів вивісили на перилах Повітрофлотського шляхопроводу у Києві 10-метровий плакат із написом «Зупини зміну клімату». Місце обране невипадково: «послання» добре видно як водіям автівок, що прямують до центру міста, так і працівникам Міністерства інфраструктури України. Звернення адресоване саме їм, адже в Україні дорожній транспорт є одним з основних джерел викидів парникових газів, а це причина №1 глобальної зміни клімату.

«На сьогодні транспортна політика в нашій країні жодним чином не мотивує людей пересідати на велосипеди, громадський транспорт, автомобілі з гібридними та електродвигунами, – пояснюють активісти. – У той же час, такі механізми вже давно і успішно працюють в Європі: зручний і надійний громадський транспорт, яким можна швидко дістатися у будь-яку точку міста, розвинена велоінфраструктура, податок на викиди СО2 автомобіля – це кроки, що мали б позитивні наслідки не лише для довкілля. Знизиться ризик онкологічних захворювань, астми, алергій. Ми станемо менш залежні  від імпорту нафтопродуктів, а в бюджеті з’являться нові надходження».

Ранкова акція викликала неабиякий інтерес у водіїв, перехожих та пасажирів тролейбуса №5, адже, впоравшись із плакатом, «ведмеді» поїхали додому громадським транспортом. За словами учасників акції, очевидці поставились до їхніх дій схвально, сигналили, говорили слова підтримки, а дехто навіть вигукував «У неділю ми з вами!».

Річ у тім, що цієї неділі, 29 листопада, відбудеться безпрецедентна екологічна акція, яка об’єднає десятки міст – Глобальний Кліматичний Марш. Напередодні Кліматичної Конференції ООН небайдужі громадяни по всьому світу вийдуть на вулиці, аби закликати владу впроваджувати заходи, спрямовані на боротьбу зі зміною клімату. Приєднається до руху і Київ. Кияни зберуться о 12:30 у парку Шевченка та пройдуть до Європейської площі. Подібні акції відбудуться також у Харкові, Херсоні, Запоріжжі, Бердичеві та інших містах України. Подробиці на bit.ly/climatemarchua

Сюжет про акцію

Контакти

  • Екоцентр
  • 067 823 48 42

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.