bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як «Транай» рахує політиків і не тільки: Моніторинг та контент-аналіз
03.11.2015

Система «Транай» – це система моніторингу та контент-аналізу українських он-лайн ЗМІ, розроблена командою Інституту Політико-Інформаційних Досліджень.

Своє життя система розпочала як проект по моніторингу присутності кандидатів та політичних формувань в інформаційному просторі України на час місцевих виборів 2015 року. З результатами можна ознайомитись тут http://ipid.org.ua/miscevi-vybory-2015/. Проект був профінансований “Інтерньюз-Україна” за підтримки Програми У-Медіа в рамках конкурсу інноваційних проектів ElectUACamp.

На сьогодні «Транай» продовжує відстежувати активність партій та колишніх і іще діючих кандидатів на посади міських голів обласних центрів. Тож можна простежити як після виборів змінюється інформаційна активність суб’єктів виборчого процесу.

Як це працює?

Щодня система «Транай» відслідковує публікації на українських новинних сайтах та відстежує згадування в них політиків та політичних партій. В результаті підрахунку усіх згадувань формується рейтинг згадуваності політиків і політичних партій, який і виводиться по регіонах і днях.

Для діючого, тестового запуску системи було обрано два типи місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. А саме – вибори міських голів обласних центрів і столиці та вибори до обласних рад. Саме тому в рейтингу згадуваності партій по регіонах беруть участь лише ті партії, які зареєстрували списки своїх кандидатів на вибори відповідної обласної ради.

Для формування рейтингу згадуваності кандидатів на посаду міських голів обласних центрів беруться до уваги лише місцеві сайти для відповідного регіону. Для формування рейтингу згадуваності кандидатів на посаду Київського міського голови беруться до уваги і місцеві сайти і загальнонаціональні. Аналогічно формується рейтинг згадуваності політичних партій.

Зараз система відстежує публікації у понад 500 національних та регіональних он-лайн ЗМІ.

Новини, результати та плани щодо розвитку системи «Транай» відстежуйте на сайті Інститут Політико-Інформаційних Досліджень – http://ipid.org.ua/.

Що далі?

Головна наша мета – це створити простий і доступний інструмент для аналізу великих обсягів інформації заради цілісності сприйняття України інформаційної.

Система розроблена так, що може моніторити та формувати щоденні звіти з будь-якої тематики. Тому запрошуємо вас долучитись до визначення подальших пріоритетів. Якщо ви представник громадської організації чи ЗМІ, політик чи громадський діяч – заповніть цю невеличку анкету http://goo.gl/forms/q86rxTfLCH. За підсумками ваших побажань ми сплануємо подальший розвиток системи Транай.

Для довідки:

Громадська організація «Інститут Політико-Інформаційний Досліджень» (ІПІД) заснована 12 жовтня 2005 року.

Мета діяльності Інституту: сприяння духовному, інтелектуальному, фізичному та культурному розвитку своїх членів, а також захист їхніх спільних інтересів, опираючись на ідеї сталого (зрівноваженого) розвитку, усвідомлюючи значущість глобальних світових процесів та становлення глобального інформаційного суспільства.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.