bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перевір декларацію свого кандидата!
06.10.2015

Transparency International Україна закликає громадян звернутися до територіальних виборчих комісій та перевірити декларації про доходи та видатки кандидатіву депутати та на посади сільських, селищних чи міськихголів.

Наближається 25 жовтня – день місцевих виборів.  Transparency International Україна нагадує: всі кандидати в депутати та на посади сільських, селищних чи міських голів повинні були здати декларації про свої доходи та видатки. Така норма міститься в статті 45 Закону України «Про місцеві вибори». Територіальні виборчі комісії оприлюднюють ці декларації у визначений ними спосіб. Це може бути місцева газета, інформація в приміщенні виборчої комісії, інформація розміщена на веб-ресурсі органів влади. Як стало відомо TI Україна, деякі обласні виборчі комісії оприлюднять декларації кандидатів на сайтах облдержадміністрацій та облрад.

«За цим посиланням  можна знайти перелік всіх територіальних виборчих комісій, де можна знайти свою область, район, місто з адресою комісії. Ви маєте змогу звернутися до комісії та поцікавитись відомостями з декларації кандидатів, що вас цікавлять. Вам мають надати запитувані відомості або інформацію, де вони оприлюднені» , - розповів координатор проекту «Декларації без декорацій», старший аналітик Transparency International Україна Дмитро Якимчук.

Він радить при перевірці декларацій звернути увагу на суму сукупного доходу кандидата та доходи за різними статтями - заробітна плата, дохід від підприємницької діяльності, спадщина, пенсія тощо. “Число, вказане у сукупному доході, та сума всіх статей доходів мають збігатися”, - наголосив Якимчук.

Також з декларації можна дізнатися, яким майном володіє кандидат та члени його сім’ї: скільки у нього будинків, квартир, скільки та які автомобілі він має, скільки в нього є коштів на банківських рахунках.

Зверніть увагу, скільки заробив кандидат та члени його сім’ї за рік, а скільки коштів він вклав цього року у банки. Чи не поклав він на рахунки більше грошей, ніж сім’я змогла заробити?”, - сказав Якимчук.

TI Україна закликає надсилати отримані декларації для розміщення їх в базі на сайті anticorruption.in.ua

За додатковою інформацією можете звертатися за адресою [email protected]

Ви можете користуватися зразком запиту на інформацію про декларації кандидатів, який підготувала ТІ Україна. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.