bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний молодіжний форум – дорога в майбутнє для молодих та активних!
16.09.2015

Захід міжнародного масштабу вже став гарною традицією для нашого міста. Вже втретє СГО «Молодіжна платформа» (а цього року і Молодіжний центр Волині) організовує у Луцьку Міжнародний молодіжний форум. Основною темою сьогоднішнього заходу стала презентація найбільших молодіжних програм як всеукраїнського так і міжнародного рівня.

Форум розпочався з вітальних виступів представників влади: Мишковець Світлани Євтихіївни (заступник голови Волинської ОДА) та Митрофанського Сергія Володимировича (заступник міністра молоді та спорту України).

Світлана Євтихіївна у своєму виступі похвалила діяльність місцевих молодіжних організацій за активність та ініціативність, підтвердила готовність до співпраці. Також заступник голови Волинської ОДА зазначила про наявність вакантної посади заступника голови управління освіти, науки та молоді та наголосила на можливості усіх присутніх подати документи та пройти конкурс на отримання посади.

Сергій Митрофанський, в свою чергу, звернув увагу присутніх на реалії сьогоднішньої молодіжної політики держави, зокрема і діяльності молодіжних організацій та ініціативних груп. Він підкреслив, що молодіжна політика в даний час «робиться» не в Києві, а на місцях, зусиллями молодіжних лідерів, які і в такі складні для країни часи знаходять сили та ресурси розвивати молодіжну галузь, зокрема організовуючи такі заходи як Міжнародний молодіжний фору.

Далі заступник міністра молоді та спорту України презентував «Дорожню карту реформ» в галузі молодіжної політики. У цікавій та доступній формі доніс учасникам форуму основні її положення. Розповів про перспективи для молоді та можливості її залучення до процесу реформування молодіжної політики. Дуже цікаво було побачити конкретні індикатори, що визначили представники Міністерства, адже саме за ними громадськість зможе оцінити реформаторську діяльність. Наприкінці свого виступу Сергій Митрофанський розповів про кроки, які вже зроблені на шляху реформування молодіжної політики.

Наступним доповідачем став Майк Валдрон (глобальний фасилітатор програми  Active Citizens). Він презентував програму, розповівши про величезні можливості, які відкриваються для активної молоді, бажаючої зробити свій внесок у розвиток громадськості. Всі присутні дізналися як можна долучитися до когорти активних громадян.

Лариса Москаленко (представник Державного інституту сімейної та молодіжної політики) презентувала всеукраїнську програму «Молодіжний працівник», яка реалізується в рамках співпраці Міністерства молоді та спорту України, Програми розвитку ООН в Україні та Державного інституту сімейної та молодіжної політики. Завершуючи виступ, Лариса Москаленко вручила сертифікати державного зразка молодіжним лідерам та державним службовцям Волинської області, які пройшли навчання та успішно склали тестування.

Виступ Юлії Мархель (Президент найбільшої екологічної організації України «Let’s do it, Ukraine») став заключною частиною першого етапу Міжнародного молодіжного форуму. Юлія Мархель презентувала організацію, поділившись вже наявними значними досягненнями та грандіозними планами на майбутнє.

Підкріпивши сили на фуршеті, учасники перейшли до другого етапу форуму –тренінгових занять. Тематика яких попередньо була визначена самими учасниками при онлайн-реєстрації на захід. Найбільшою популярністю користувалися наступні заняття: «Фандрайзинг, як шукати кошти на власну ідею», «Таймменеджмент, керування своїм часом», «Комунікативна компетенція» та «Емоційний інтелект». Досвідчені тренери поділилися своїм досвідом із слухачами, провели низку цікавих вправ, які дозволили учасникам сформувати первинні практичні навички.

Завдяки злагодженій роботі команди організаторів: СГО молодіжна платформа та Молодіжний центр Волині все вийшло як задумувалося. Чекаємо Вас на наступних заходах!

Контакти

  • Марина Найдич
  • СГО «Молодіжна платформа»
  • [email protected]
  • 099 27 61 223

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.