bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині створять єдиний координаційний центр допомоги студентам – переселенцям
04.09.2015

3 вересня у м. Сєверодонецьк відбулась спільна прес-конференція ГО «Студентське братство Луганської області», ВНЗ та представників студентського самоврядування Луганщини. 

Громадськості було презентовано проект «Громадська  кампанія з подолання стигматизації в студентському середовищі щодо переселенців «Будуємо мости, а не стіни».

Учасники прес-конференції, оголосили про створення єдиного студентського координаційного центру допомоги студентам – переселенцям, який буде мати представництва на базі ОСС в найбільших ВНЗ Сходу України. Координаційний центр стане надійним інструментом захисту прав та надання практичної допомоги студентам-переселенцям, які були змушені переїхати з окупованих міста Донбасу.

Протягом наступного року, активісти планують проводити моніторинг щодо фактів порушення прав студентів-переселенців в найбільших ВНЗ Сходу України, організовувати навчальні заходи та розробити План дій ВНЗ щодо допомоги студентам – переселенцям у навчальних закладах Сходу України.

«Вважаємо, що об’єднання громадських організацій та органів студентського самоврядування є важливим кроком на шляху до подолання стигматизації та скорішої адаптації студентів-переселенців у нових ВНЗ. Завдяки єдиному студентському координаційному центру допомоги студентам – переселенцям, ми зможемо надавати оперативну правову допомогу та консультації студентам, обмінюватись успішними практиками, проводити спільні заходи для вироблення спільних механізмів адаптації студентів-переселенців, -  відмітив керівник проекту Олексій Кормілецький.

Проект «Громадська  кампанія з подолання стигматизації в студентському середовищі щодо переселенців «Будуємо мости, а не стіни» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. 

Контакти

  • Прес-служба Студентського братства Луганської обл.
  • 095 584 83 68

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.