bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти вдосконалюють свої правові знання
21.07.2015

Серед іншого в  ході заходу були розглянуті правові аспекти фото-, відеозйомки а також інших засобів фіксації подій  при проведенні громадських заходів та акцій.

Також були обговорені питання правомірності дій служб охорони комерційних об’єктів,  торгових мереж та інших громадських місць а також представників правоохоронних органів які присутні на місці подій. Представники «Відсічі» отримали інформацію про те, як боротися з бездіяльністю правозахисних органів у разі наявності такої.

Спеціально для учасників тренінгу Центром правозахисних та законодавчих ініціатив були розроблені та надруковані правові рекомендації щодо здійснення фото-, відео зйомки, аудіо запису та інших засобів фіксації громадських подій. При підготовці були використані положення Конституції України, Цивільного кодексу України, Закону про інформацію та Закону про захист прав споживачів.

Після теоретичної частини учасники тренінгу та організатори, для закріплення матеріалу,  пограли в рольову гру «Захисти свої права перед охоронцем».  І одразу проаналізували свої правильні кроки та допущені помилки в ході гри.

Подальші тренінги будуть присвячені іншим правовим аспектам громадської діяльності активістів «Відсічі» та інших громадських організацій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.