bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомога дітям. У Миколаєві шкільних психологів навчають роботі з дітьми переселенцями
06.07.2015

У Миколаєві протягом двох днів навчали практикуючих психологів і соціальних педагогів загальноосвітніх шкіл Жовтневого району Миколаївської області та міста Миколаєва особливостям роботи з дітьми-переселенцями. Тренінги проходили в рамках пілотного соціального проекту «Інтеграція дітей переселенців до суспільства Миколаївської області». 

Як зазначають організатори, зараз на Миколаївщині зареєстровано понад 2000 дітей прибулих разом з батьками з Донецької, Луганської областей, а також з анексованого Криму. Більшість з них - шкільного віку. Завдання шкільних психологів - допомогти цим дітям адаптуватися до нового місця проживання, нового будинку і нового колективу. Їх завдання в першу чергу - швидка психологічна допомога сім’ям із зони АТО. І так як раніше, і це відзначають самі психологи, саме з такими проблемами їм не доводилося стикатися, знадобилося додаткове навчання.

Більшість дітей, які прибули із зони АТО, не просто пережили стрес, а отримали психологічні травми, без допомоги фахівців їм не обійтися. Саме тому для практикуючих фахівців загальноосвітніх шкіл було проведено кілька сесій за темами: «Перша психологічна допомога дітям в кризі» і «Адаптація дітей з числа переселенців до школи». Були представлені нові техніки і методики, розроблені відповідно до міжнародного досвіду і урахуванням українських реалій.

По завершенню тренінгу кожному з учасників були надіслані інформаційні кейси з методиками та допоміжною інформацією: відео, рекомендації вчителям і батькам, презентаційні наочні матеріали, техніки. Другим етапом стане створення комунікаційної платформи, завдяки якій психологічні служби загальноосвітніх шкіл області зможуть обмінюватися досвідом, накопичувати необхідну інформацію для удосконалення професійних навичок відповідно до викликів сучасності.

Також, обіцяють організатори, проект продовжиться і вже восени за підтримки ММБФ «Центр соціальних програм» буде проведена ще одна оптимізована програма, яка буде відповідати соціальному запиту, як цих фахівців, так і тих людей, яким необхідна допомога.

Контакти

  • Христина Синичків
  • 093-92-42-784

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.