bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Сходу, Півдня та Заходу України спільно розвіювала стереотипи в Тернополі
26.03.2015

Протягом 19-21 березня 2015 року  у Тернополі перебувала молодь із Запорізької, Луганської, Миколаївської та Херсонської областей в рамках  програми «Єдність у різноманітті: подолання стереотипів та конфліктів, налагодження діалогу між молоддю Сходу, Півдня та Заходу», яка була реалізована ГО “Молодіжна альтернатива” спільно із ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» (м.Тернопіль) за підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).

Метою програми було встановлення діалогу між молоддю з різних областей України; руйнація стереотипів  у сприйнятті один одного; виробити спільне бачення вирішення конфліктів сучасної України; обмін досвідом у громадській діяльності; навчання учасників впливати на владу, змушувати владу чути громаду; встановлення тісних контактів між активною молоддю, задля розбудови цілісної суверенної України.

Формат програми передбачав серію семінарів та інтерактивних тренінгів із використанням активних методик та практик, зустрічі із відомими громадськими, культурними та політичними діячами Тернопільщини, екскурсію містом, музеями та іншими визначними місцями міста Тернополя.

Протягом першого дня програми учасники програми мали екскурсію містом, перегляд експозиції відомого скульптора Іоанна Георга Пінзеля в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, відвідували Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в’язнів, Центр надання адміністративних послуг, мали зустріч із представниками влади в Тернопільській обласній раді, а також серію зустрічей із громадськими діячами, які займаються наданням допомоги бійцям АТО – Богданом Бричем, Тарасом Германом, Оксаною Бачинською та Павлом Бичем. А завершився  перший день  майстер-класом по писанкарству від «Школи писанкарства».

Протягом другого дня програми відбулися тренінги, які мали на меті виробити спільне бачення вирішення конфліктів сучасної України, навчити учасників впливати на владу. Також паралельно із проведенням тренінгів відбувались зустрічі із відомим бардом Олександром Смиком,  який своїми піснями показав, що між різними регіонами України немає ніяких розбіжностей, а всі стереотипи, які існують, за переконанням учасників, є  просто вигадкою. Також наприкінці другого дня програми учасники мали можливість познайомитись із особливостями молодіжної політики в області від заступника директора Департаменту сімї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Арсена Ляхоцького та діяльністю студентських рад ВНЗ Тернополя та місцевих молодіжних громадських організацій, представник яких прийшли на зустріч. 

Також протягом третього дня програми учасники мали зустрічі із громадським діячем, головою громадської організації «Еко-Альянс» Олександром Філем, депутатом Тернопільської міської ради Наталією Карпишин та народним депутатом України Степаном Барною, а також продовжували працювати у форматі тренінгів. Наприкінці тренінгу учасники отримали Сертифікати учасника програми.

Як заначив координатор програми в Тернополі, голова Правління ГО “Спілка Молодіжного Самоврядування” Ігор Процик: «Ці проведені дні надовго запам’ятаються в моєму житті. Наші гості іх Сходу та Півдня України були дуже  привітними та щирими людьми, з якими цікаво було спілкуватися. Я дійшов висновку, що молоді люди зі Сходу, Півдня і Заходу України є набагато ближчими, ніж це здається. Стереотипи, про які говорять - це просто пережиток минулого, який потрібно викорінювати. Ми самі собі придумуємо стереотипи. Ми єдиний народ, ми єдина країна! Надіюсь ми надалі будемо підтримувати контакт між собою і навіть організовувати спільні проекти.»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.