bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Квадрівіум» розпочала дві постійно діючі освітні рубрики
29.01.2015

Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС та вступ в дію нового Закону України «Про вищу освіту» передбачають поліпшення якості вітчизняної освіти.

Щороку тисячі українських студентів, аспірантів, докторантів, викладачів їдуть за кордон для навчання, стажування, здобуття якіснішої освіти, нових перспектив та кращого життя.  Україна стала не тільки “донором мізків” для більш розвинених держав, але і одним із найбільших постачальників дешевої робочої сили. Якщо в перші 16 років ми втрачали інтелект нації, коли мігрували вчені, професіонали, то тепер масово шукає заробітку за кордоном молодь. Відсутність перспективи – саме це для молодих українців є причиною для еміграції. Вийшовши зі стін Альма-матері, більшість з них розуміє, що добра освіта (іноді і вітчизняна, і закордонна), знання кількох іноземних мов не гарантують отримання роботи із гідною оплатою праці. Тому вчорашні студенти, аспіранти, викладачі беруть квиток в один кінець в одну з країн Євросоюзу, США або Канаду.

В розділі V (23 глава) зазначено, що Україна та ЄС сприятимуть розвитку співробітництва в галузі освіти, навчанні та молодіжної політики з метою поліпшення взаєморозуміння, активізації міжкультурного діалогу та поглиблення знань щодо відповідних культур. Чільне місце в Законі займає збільшення міжнародної мобільності студентів і викладачів.

Зважаючи на це, авторський цех ГО «Квадрівіума» розпочав постійно діючі рубрики:

- «Scientia est potentia: освіта без кордонів» в якій українські студенти, докторанти, які вирушили навчатись або проводити свої дослідження за кордон, поділяться враженнями щодо різниці у підходах до освітньої діяльності, навчання, відпочинку, ментальних особливостей європейських ВНЗ:

«Українська система вищої освіти очима іноземців» в якій студенти, аспіранти, докторанти, іноземні лектори-стажисти із різних країн діляться враженнями: на що схожа українська система вищої освіти, її особливості, проблеми, досягнення та перспективи розвитку.

З матеріалами можна ознайомитись тут:

http://quadrivium.org.ua/ua/publications

Контакти

  • е-mail: [email protected]
  • website: http://www.quadrivium.org.ua/
  • facebook: https://www.facebook.com/pages/Quadrivium/243424682532395?ref=hl

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.