bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Результати дослідження «Рахунок від держави за 2015»
20.01.2015

Майже 40 000 грн податків заплатить кожен українець на утримання держави у 2015-му році. Про це розказав Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна, презентуючи результати дослідження «Рахунок від держави за 2015» у рамках ініціативи «Ціна держави».  

«Окрім цього, відповідно до затвердженого державного бюджету, ваша частка державного боргу зросте мінімум на 5000 грн, з яких близько 2000 грн з вашої кишені піде на порятунок збанкрутілих банків, 1700 грн — це вартість вашої «дешевої комуналки», а 1100 грн повернення втрачених вкладів тим, хто постраждав від нової кризи», — уточнює економіст.

Кожна людина платить податки, але багато хто про це не підозрює. Навіть, якщо ми ніколи власноруч не відносили грошей у Податкову, ми все-рівно поповнюємо скарбницю щоразу, коли отримуємо зарплату або коли купуємо щось у магазині.

Для підвищення фінансової  грамотності  українців, а також з метою  демонстрації громадянам нашої держави того фактичного внеску, який кожен з нас щодня докладає до держскарбниці, Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна пропонує кожному українцеві розрахувати, скільки податків доведеться заплати у 2015 році державі  і на що ці кошти мають бути витрачені.

Перевірити правильність розрахунків Ваших податків, а також порівняти «Ваш рахунок» із «Середнім рахунком» Ви можете за посиланням http://costua.com/calculator/

P.S.: «Рахунок від держави за 2015 рік» оцінений для середньої зарплати 3200 грн на місяць.

Більше інформації про CASE Україна та проект:

Юлія Шибалкіна, (044) 227-53-17,

ishybalkina@case-ukraine.kiev.ua

Експерти CASE Україна беруть участь у розробці економічних реформ у сфері фіскальної та монетарної політики, міжнародної торгівлі та європейської інтеграції. Вони також брали участь у розробці програм реформування пенсійної системи та боротьби з корупцією.

Діяльність CASE Україна фінансується з різних джерел, що гарантує незалежність організації. Основними замовниками наших досліджень є Європейська комісія, UNDP, USAID, Міністерство закордонних справ Польщі, Світовий банк, а також приватний сектор.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.