bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вимушених переселенців проінформували, як їм реалізувати виборче право
22.10.2014

ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» в рамках кампанії «Кожен голос важливий» проводить зустрічі з переселенцями з метою їх інформування стосовно того, як вони можуть тимчасово змінити місце голосування та реалізувати своє виборче право. Такі заходи проводяться в усіх регіонах України, здебільшого в місцях масового скупчення переселенців.

У Луганській області найбільша чисельність вимушених переселенців знаходиться в містах Рубіжне, Сєверодонецьк, Сватово, Лисичанськ. Зустрічі з переселенцями проводилися як в містах їх компактного проживання (готелі, санаторії тощо), так і в містах де переселенці отримували соціальну допомогу. Проводилося розповсюдження інформаційних друкованих матеріалів і показ відеофільмів на тему можливостей реалізації переселенцями свого виборчого прав.

«Під час зустрічі з переселенцями звучали різні думки. Частина переселенців говорила про недовіру до виборів, які не потрібні зараз, коли йде війна. Деякі переселенці взагалі негативно ставляться не тільки до виборів, але і до всього, що пов’язана з діяльністю української влади. Але на щастя, багато хто з переселенців виявили зацікавленість до можливості проголосувати не за місцем проживанням. Результат нашої діяльності ми побачимо дуже скоро. Плануємо звернутися до Державних реєстрів виборців та дізнатися, яка кількість вимушених переселенців у Луганській області виявила бажання взяти участь у виборах до Верховної Ради», -  зауважив волонтер ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» в рамках кампанії «Кожен голос важливий» Тимур Адарацький.

До відома. Всеукраїнська громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив», яка ініціювала просвітницьку кампанію, сподівається на підтримку відділів ведення Державного реєстру виборців, в чиїй компетенції забезпечення фахового складання списків виборців. Окрім того, ми закликаємо засоби масової інформації та громадських активістів докласти максимальних зусиль для того, щоб поінформувати виборців, особливо переселенців із зони АТО та окупованих територій Криму, щодо того, як виборчим законодавством регламентує порядок зміни тимчасового місця голосування. 

Контакти

  • 0989804415

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.