bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ексклюзив для франківчан
28.08.2014

 

В червні Роман Малько, працівник однієї американської аутсорсингової компанії, запустив свій стартап в Івано-Франківську. Сьогодні він і його команда розвиває проект nevdoma.com, щоб розміщувати інформацію про події, які мають відбутися в місті. Це абсолютно безкоштовний сервіс для мешканців Івано-Франківська.

 Романе, розкажіть, будь ласка, як Ви розпочали роботу в сфері ІТ-програмування?

- Усе почалось з мого навчання у КЕПі. Працював над флеш сайтами, банерами та своїм сайтом по інтернет-комерції. Пам’ятаю, що перша моя робота,  яку зробив у вигляді курсового проекту, це був сайт «нью-йоркського» клану по Counter Strike. Це був справді значущий проект, з класним ефектом на головній сторінці та драйвовою d’n’b музикою. На той час заробив на ньому 600 доларів, які одразу ж інвестував у свій персональний ноутбук – SonyVaio VGN325e.  Це і стало поштовхом до підкорення світу програмування. Проте, на шляху туди я зустрів й багато перепон. Пам’ятаю, як о сьомій ранку, в час холоду, сирості і туману, а я іду центром Івано-Франківська до вокзалу, у гаманці квиток до Львова на співбесіду у ІТ компанію, а у голові крутяться думки: “Що ж я так рано тут роблю?‼ Навіщо кудись їхати?!  Я ж роблю банери, на морозиво гроші маю, усе, значить,  добре… Може повернутись назад у тепле ліжко і виспатись гарно?! Може, ну його.. той Львів?! ” В результаті успішно провалив ту співбесіду.

Перші спроби здійснити свою мрію стали невдалими, проте Ви, все таки, не опустили рук, чому?

- Я радий, що сів тоді на потяг. Мені здається,  що усі думки генерує наш мозок, який працює так, щоб нам було комфортно і безпечно у житті. До таких думок треба ставитись з розумінням, але, здебільшого, варто їх ігнорувати та ставити на перший план свої цілі та мрії. Тому після непідкореного Львова спробував завоювати столицю. Перша спроба також увінчалась фіаско, але за другим разом мені пощастило більше – три співбесіди, та дві з них успішні. Згадую, як пройшла остання співбесіда – залишається дві години до відправлення потяга, а мені ще треба встигнути дістатись від метро Петріївка до Львівської площі для останнього інтерв’ю. Я стрімголов залітаю у вагон метро, вибігаю на станції Золоті ворота, забігаю в офіс. Ні, не просто забігаю, я, скоріше, вриваюся туди! Наголосив, що я Роман, що у мене є година до відправлення, а тому я можу виділити на бесіду 40 хвилин! Смішно було, але це була одна з двох компаній, куди мене взяли. А ще, це була найшвидша співбесіда у моєму житті. Відтоді почалась моя кар’єра в IT.

 Ви декілька років працювали в столиці, чому вирішили повернутись в рідний Івано-Франківськ?

- Минуло сім цікавих та захопливих років у Києві, де я отримав чимало життєвого та професійного досвіду. Але як тільки з’явилася  можливість працювати віддалено, я вирішив повернутись у рідне місто з улюбленою роботою та з тим своїм величезним професійним досвідом. В мене завжди було бажання зробити Івано-Франківськ кращим і цікавішим, але на той час я й уявлення не мав як це має виглядати. Я тільки малював в своїй уяві щось своє, рідне та тепле. Для цього потрібно було повернутися додому.

 Як виникла ідея створити проект nevdoma.com?

- Ми з друзями проводили вечір в закладі, який змучив своєю одноманітністю уже через годину. Ми стали думати куди податись далі… І четверо з усіх шести, витягнули телефони і почали шукати в мережі анонси цікавих подій. Знайшли заманливий заклад уже через 5 хвилин. І в той момент в мене зародилася ідея! Я подумав, що це можна зробити за 15 секунд! Минуло три  місяці, ідея перетворилась в реальний проект.                       

Nevdoma.com  – це сайт, який допомагає людям знаходити нові події та заходи, щоб цікаво провести час в Івано-Франківську, урізноманітнити дозвілля з дітьми, з друзями, рідними або навіть знайти нових друзів за інтересами. Зміст сайту в тому, що розміщувати інформацію про події та заходи можуть всі охочі, а не лише його адміністратори. Сайт допоможе користувачеві знайти всі заплановані події в Івано-Франківську в одному місці, а також розмістити і поділитися інформацією про нові, відомі йому події. Розміщення та реєстрація абсолютно безкоштовна для всіх, а також одразу ж розроблений безкоштовний додаток для мобільних пристроїв. Це, по-моєму, дуже зручно.

 Чи маєте Ви команду для розробки свого проекту? Як саме обирали потрібних людей?

- Моя команда складається з шести творчих, унікальних людей, без допомоги яких я б не зміг реалізувати свій план. Всі вони не лише співробітники, а й мої друзі. Декого я знаю вже давно, а з деким я познайомився  в процесі розвитку проекту. І мене тішить те, що вони,  дізнавшись про мою ідею, вирішили приєднатися та допомогти. Як результат - усі ми, долаючи різні  труднощі, активно працюємо над покращенням і розвитком nevdoma.com.

 Які плани на майбутнє в рамках Вашого проекту? 

- Найближчі плани – це покращення зручності користування сайтом та додатком для Android, розробка додатку для  iOS та покращення роботи з соціальними мережами. Є і довгострокові плани, але про них – пізніше, нехай вони залишаться сюрпризом для всіх.                       

Щодо розвитку – то ми запрошуємо до співпраці всі заклади міста. Якщо хтось бажає допомогти проекту – це можна зробити, додаючи події на сайті та в наших групах в соціальних мережах вк, фейсбук. Якщо є можливість допомогти з рекламою – то нехай додають посилання на сайт, а ми, в свою чергу, подбаємо про включення їх до  розділу “Партнери” на головній сторінці. Тобто, ми відкриті до співпраці з кожним.  Ми віримо, що Івано-Франківськ матиме усі переваги справжнього європейського міста!

 

 

 

 

 

 

Контакти

  • http://nevdoma.com/index.html

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.