bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проведено навчання для активістів у сфері громадських розслідувань
11.06.2014

30 травня – 1 червня 2014 року у Києві Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) провела тренінг «Громадські розслідування порушень прав вразливих груп населення у взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини».

Під час тренінгу учасники дізналися про головні принципи та особливості громадських розслідувань у взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, правові підстави для здійснення таких заходів. Окрім того, слухачі ознайомилися із дослідницькою та практичною діяльністю, спрямованою на виявлення та усунення основних видів порушень прав вразливих груп (наркозалежних та секс-працівників) в діяльності правоохоронних органів.

Практична частина – робота в групах, була присвячена аналізу та розв’язанню конкретних ситуацій, в тому числі отриманню інформації, її перевірці, збору доказів порушення прав представників даної категорії населення тощо.

Навчання проводили працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: Сергій Швець, Петро Грибан та Євгеній Прусов.

«Даний тренінг дозволяє підготувати практичних помічників на місцях в різних регіонах, які будуть допомагати співробітникам Секретаріату Омбудсмана збирати необхідну інформацію, а також проводити розслідування конкретних і системних випадків порушень прав вразливих груп з боку правоохоронців. До таких груп належать наркозалежні особи та секс-працівники, яким значно складніше захищати свої права, ніж іншим людям. Тому об’єднання зусиль посадовців та громадськості сприятиме усуненню порушень і дозволить притягнути винних до відповідальності», – зазначив керівник проекту Андрій Толопіло.

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

Тренінг організовано за фінансової підтримки міжнародного фонду Відродження.

Коментар керівника проекту Толопіла Андрія Павловича:

Контакти

  • Анастасія Малинка
  • інформаційний менеджер Асоціації УМДПЛ
  •  +38(093)903-60-10
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.