bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Дніпродзержинська вирішила змінити долю міської площі ім. Леніна
05.05.2014

Ескізи «Площі Єдності», «Алеї Фонтанів» та «Монумента Доброї Надії» з’явились під час занять «Школи європейських цінностей» - проекту, організованого Дніпропетровською обласною молодіжною громадською організацією «МІКС» спільно з Центром європейської інформації в Дніпропетровській області. Готуючись до навчання у Школі учні провели дослідницьку роботу та підготували презентації про роль пам’ятника в історії різних європейських країн.

Школярі Дніпродзержинська представили найвизначніші сучасні скульптури України та Європи, розповіли про долю соціалістичних пам’ятників в історії європейських країн та висловили свою позицію щодо можливих шляхів вирішення ситуації в пам’ятними спорудами в рідному місті.

Юні громадяни за допомогою звичайних маркерів та ватману відобразили власне бачення головної площі свого міста. На малюнках не було відомих постатей та громіздких постаментів. Були символи миру – голуб з гілочкою мирту, руки, поєднанні в братньому потиску, багато квітів та фонтани.

«Кожна цивілізація та кожна епоха залишала по собі символи влади, увінчані в скульптурі. В сьогоднішній перехідний момент важливо переосмислити та надати нове значення тим монументам, що нас оточують», - зазначила координатор Центру європейської інформації в Дніпропетровській області Гордійчук Наталія.
«Ставлення до пам’ятника – є відображенням нашого рівня освіти та людяності» - відмітила Вершиніна Аріна, учениця 11 класу середньої загальноосвітньої школи № 44.

Три роки поспіль «Школа європейських цінностей» згуртовує молодь області та організовує змістовні заходи до Дня Європи в Україні. Цього року «Школа європейських цінностей» - мандруюча, та завітає до Павлограда, Дніпродзержинська, Орджонікідзе, Кривого Рогу та Томаківки. Серед методів роботи будуть покази фільмів, інтерактивні ігри, обговорення, майстерні, форум-театри, зустрічі з експертами. На основі проведених заходів буде створено відео-ролік, який відображатиме діяльність євроклубів області та показуватиме різноманіття поглядів сучасної молоді щодо питань європейської інтеграції.

Проект проходить за сприяння Центру європейської інформації у Полтавській області та громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» під егідою Мережі центрів європейської інформації України, за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», Партнерами проекту є Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Інститут світової політики та Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA»

Контакти

  • Зезюліна Катерина
  •  380976407727

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.