bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти вивчили надання послуг громадянам у м. Сніжне
01.05.2014

 У квітні ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» провела дослідження якості надання адміністративних послуг для мешканців м. Сніжне. Під час дослідження активісти організації здійснювали моніторингові візити, робили інформаційні запити та відвідували ЦНАП в якості «таємних» клієнтів.

На сьогодні штат Центру складає 2 адміністратора та 2 державних адміністратора. Всі працівники Центру здійснюють прийом та консультування громадян, які звертаються до Центру. Сам ЦНАП розміщений на першому поверсі виконавчого комітету Сніжнянської міської ради, для осіб з обмеженими можливостями вхід до виконкому облаштований пандусом.

За 2013 рік надано 700 адміністративних послуг з урахуванням видачі документів дозвільного характеру, у тому числі надано 575 позитивних відповіді та 125 обґрунтованих відмов.

Серед головних проблем в роботі ЦНАПу активісти виділяють – відсутність рецепції та електронної черги, відсутність облаштованих місць очікування, відсутність послуг копіювання та банківського відділення приміщенні міської ради.

Також треба відмітити, що серед переліку послуг ЦНАПу відсутні - оформлення й видача внутрішніх та закордонних паспортів, оформлення земельних ділянок, надання безоплатної юридичної допомоги мешканцям.

Серед позитивних моментів треба виділити розроблені нові інформаційні стенди та матеріали, які можна отримати в ЦНАПі, швидкість отримання інформації під час звернень та привітний персонал, який надає консультації.

«Після проведення дослідження, нашою метою є розробка дієвих рекомендацій, які дозволять розширити кількість послуг що надаються населенню та залучити до роботи ЦНАПу найбільше управлінь та відомств, які зараз працюють окремо», - відмітив керівник проекту М. Міхальков.

Дослідження проводилось ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в рамках проекту «До якості через стандарти адміністративних послуг», що здійснюється за підтримки Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в рамках всеукраїнського проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.