bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Здолбунівські волонтери провели першу весняну акцію на…кладовищі
11.03.2014

Волонтерський рух Здолбунівщини провів свою першу цьогорічну весняну акцію. За ініціативи здолбунівчан (місто Здолбунів, 25 тисяч населення, Рівненська область) було визначено місце  “суботника”- старовинне єврейське кладовище і лісопосадка біля залізниці.

Перше місце-тому що навряд чи хто тут крім волонтерів буде ще прибирати, друге-тому що це місце відпочинку і занять спортом здолбунівчан на відкритому повітрі.

На заклик у групі волонтерів та сторінках он-лайн ЗМІ відгукувалось багато місцевих жителів, залишилось дочекатись скільки із них прийдуть реально прибиратись.

І таких прийшло чимало – двадцятеро! Серед них і жителі сусідніх вулиць і держслужбовці, працівники банку, підприємці, студенти, школярі (ЗОШ 1 – рулить), активісти громадської організації “ЗЕОН”.

Дуже скоро стало зрозуміло що першочергові плани волонтерів зазнають суттєвих змін. Замість того щоб прибрати пакети, пляшки, легке сміття в сміттєві пакети…народ вирішив що буде все серйозніше. За півгодини знайшлись і десяток граблів, сокира і навіть бензопила. Робота закипіла. Перший причіп сміття   був набраний за годину часу і тільки на території кладовища.

Другий набрався ще за годину. Було зібрано 50 сто  та шістдесят літрових пакетів сміття. Знайдено з десяток кісток, побачили чудово білосніжну фредку (сусіди зачиняйте міцніше кролів), поспілкувались, намітили майбутні плани волонтерського руху на Здолбунівщині.

Перехожі. Хто запитував для чого це нам і чи немає чим вдома зайнятись. Дехто підходив, хотів домовитись вивезти трактором своє сміття. За три години роботу до баків, які обслуговує місцеве комунальне підприємство, що навпроти кладовища, підїздило чотири машини, з яких вивантажили зо п’ять мішків сміття, одну ялинку, та поламаний гіпсокартон та інше негабаритне сміття…Дуже хочеться вірити, що це машини власників, які мають укладені угоди на вивіз сміття, а не халявщики. І це не дивлячись на надпис на стіні про 340 грн.штрафу за негабаритне сміття. Європа точно починається …НЕ З НИХ, а з тих хто навпроти прибирав чужі могили…

Попри все робота сьогодні була зроблена капітальна, люди самі собі в кінці акції аплодували!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.