bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Благодійники придбали обладнання для Волинської клінічної дитячої лікарні
18.02.2014

«Я дуже рада, що нарешті кошти ми зібрали, – зазначила президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук. – І дуже дякую всім інституціям і звичайним людям, які долучилися до цієї справи і врятували багатьом маленьким пацієнтам життя».

Прилад призначений для струшування і зберігання в певному температурному середовищі тромбоцитів, украй необхідних важкохворим пацієнтам, у даному випадку – дітям. В багатьох випадках від його наявності залежить життя. До моменту появи шейкера батьки хворої дитини змушені були щоразу шукати донора, що значно ускладнювало процес лікування. «Це не просто подарунок – це врятоване життя»,  наголосила заступник генерального директора з медичної частини Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Людмила Гагаловська.

«На сьогоднішній день це прогресивне устаткування, яке буде допомагати нам у лікуванні онкохворих дітей, – зазначила лікар-гематолог, обласний дитячий онколог Наталія Кеда В процесі їх лікування відбуваються певні ускладнення – падіння кількості лейкоцитів, еритроцитів і тромбоцитів. Порушення в системі згортання крові призводить до крововиливів і кровотеч. Завдяки шейкеру  тромбоцити від донора можуть зберігатися до 5-7 днів».

Детальніше ознайомитися з інформацією про прес-конференцію, статистикою благодійного збору коштів, переглянути фото і відео можна за посиланням.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.