bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вишгородська центральна районна лікарня отримала свій новорічний подарунок
30.12.2013

23 жовтня 2013 року Міжнародний благодійний фонд “Здоров’я українського народу” за сприяння компанії “Крафт Фудз Україна” передав Вишгородській центральній районній лікарні пристрій для інтенсивної терапії новонароджених MULTISYSTEM 2051 UCI з фототерапією BILITRON 3006 ВТВ у якості благодійної допомоги.

Пристрій являє особою відкритий столик для первинного надання медичної допомоги новонароджених малюків до 8 кг з ручним і автоматичним коригуванням даних. Рішенням адміністрації закладу охорони здоров’я, реанімаційний столик встановили у палаті інтенсивної терапії, де щороку обігріватимуть 600 новонароджених. Таким чином, за 20 років, протягом яких щоденно користуватимуться пристроєм, за допомогою столику MULTISYSTEM з фототерапією буде надано допомогу 12 тисячам немовлят.

Через дорогизну MULTISYSTEM, досі лікарня користувалася 2ма аналогами пристрою, які, як зізнаються самі медики, уже давно втратили свої першопочаткові експлуатаційні властивості і постійно піддавались частинним ремонтам.

Пристрій для інтенсивної терапії новонароджених допоможе у лікуванні жовтяниці, асфіксії, дихальних розладів. Він зручний у користуванні: до дитинки лікарі мають доступ з 3х сторін. Щодоби через столик проходить від 3 до 5ти діток, які потребують фізіологічної чи реабілітаційної допомоги. Після народження, обрізання пуповини, першим, куди потрапляє немовля – є столик, на якому його витирають, обігрівають та пеленають”, – зазначає Макаренко Тамара Петрівна, заступник головного лікаря по материнству та дитинству Вишгородської центральної районної лікарні.

Перше з чим ми боремося після народження дитини – це з переохолодження. Столик MULTISYSTEM допоможе відтворити нам те середовище, у якому ще кілька хвилин тому перебувало немовля – лоно матері. Щиро вдячні за допомогу, яку так завбачливо надав Міжнародний благодійний фонд “Здоров’я українського народу” та компанія “Крафт Фудз Україна”, – додають Гусєва Ірина Миколаївна, неонатолог та Коваленко Анатолій Вікторович, анестезіолог Вишгородської центральної районної лікарні.

 

Детальні технічні характеристики пристрою для інтенсивної терапії MULTISYSTEM 2051 UCI:

Відкрита система для інтенсивної терапії новонароджених.

Мікропроцесорне керування обігрівом. Обігрів пацієнта в ручному режимі не більше 40°С. Наявність аварійного інфрачервоного датчику в нагрівачі.

Датчик температури шкіри. Діапазон контролю температури в режимі «повітря/пацієнт» від 25°С до 38°С. Діапазон контролю температури тіла від 20°С до 45°С.

Таймер Апгар. Візуальна і звукова аварійна індикація. Ліжечко з матрацом, боковими акриловими протекторами, зміна положення + 12° з гідравлічним фіксатором.

Поличка для приладь знизу. Відділення для касети з рентгенівською плівкою. Рефлектор, що обертається (270°) – для проведення рентгенографії. Дві бокових полички для обладнання, що обертаються. Штатив для інфузій.

Вмонтований реанімаційний комплект: два витратоміра (15 л/ сп.), зволожувач і киснева маска з дихальною трубкою (1,5 м), аспіратор з вакуумметром і ємністю для збирання аспіраційних виділень (2,5л), контрольним клапаном (встановлений на передній панелі), два шланга – для кисню та для стиснутого повітря. Додатковий комплект освітлення з люмінесцентною лампою.

+ Фототерапія BILITRON 3006 ВТВ

 

Контакти

  • Прес-служба Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я Українського народу»
  • Анна Козаченко
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.