bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нагороджено переможців конкурсу GRANT UART
16.10.2013

Фіналістів конкурсу обирало журі, до складу якого увійшли куратори виставкових залів, колекціонери, фотографи та кутюр’є: Катя Толедано, П’єр Дюмонтей, Жерар Рансінан, Дід’є Кжентовскі, Бенедікт Буррус, Родольф Гомберг, Алексі Мабій, П’єр Нувіон.

Міжнародний культурний фонд UART пишається, що найбільш талановитих та перспективних молодих українських художників обирало журі, до складу якого входять визначні діячі мистецтва, до думки яких прислуховуються керівники найкращих музеїв світу.

 

Переможцем було обрано 19-річного Ніколя Толмачева. Члени журі дійшли думки, що саме в його роботах розквітає сильний талант, в якому відчувається вплив Далі, і пророкують йому світове визнання.

 Переможець отримав від Міжнародного культурного фонду UART чек на 20 тисяч євро, що дозволяє йому профінансувати 9 місяців навчання у Школі образотворчого мистецтва в Парижі. 

Члени журі про Ніколя Толмачева:

П’єр Дюмонтей, директор галереї П’єра Дюмонтея:

- Сучасна українська молодь - це справжні діаманти. У всіх чудова техніка. А без неї стати великим художником неможливо.

Родольф Ван Гомберг, художник, вчений:

- Молоді українські художники ввібрали в себе самі різні напрямки в мистецтві - часів Радянського Союзу, класику та сучасні віяння. І це допомагає їм бути унікальними. Ніколя в свої 19 років уже талановитий сюрреаліст. І те, що він прагне ілюструвати книжки, підштовхнуло журі до вибору - йому треба дати можливість розвиватися і навчатися у визнаних майстернях.

Ніколя Толмачев, переможець конкурсу:

- Я натхнений історією та літературою, по натурі я пасеїст і для мене головним джерелом натхнення є минулі епохи. Щодо бажання ілюстрації книг, то першими хотілося б проілюструвати “Маленького принца” Екзюпері або казки Оскара Уайльда. Це твори, які примушують замислитися, що у тебе зараз відбувається в душі.

У рамках конкурсу GRANT UART журі також окремо відзначило роботи фіналіста Дмитра Богачука. Члени журі були вражені імпресіонізмом його фотографій і визнали, що його “Маршрутка з Вишневого” та “Ранковий пірс в Одесі” - це живопис у документальному жанрі.

Члени журі про Дмитра Богачука:

П’єр Нувіньон, директор Національного нового музею Монако, член журі конкурсу:

- Дмитро Богачук зумів показати Україну з гумором та красою і дуже незвичайно, він навіть негатив і банальність трансформує у щось надзвичайне і дуже красиве.

Довідка:

Конкурс GRANT UART - акт культурної дипломатії. Фонд UART планує розвивати цей напрямок та має намір проводити такі заходи в різних країнах, сприяючи популяризації українського мистецтва та зміцненню позицій України в світі. 

 Участь в конкурсі дозволяє молодим українським художникам на повний голос заявити про себе у світі мистецтва.

Роботи цьогорічних фіналістів будуть виставлені в Парижі ще протягом декількох місяців по різним галереям та музеям.

Зараз вже стартував вернісаж п’ятьох учасників конкурсу в українському культурному центрі в Парижі, у т.зв. “Будинку Алена Делона”. Впродовж двох тижнів усі охочі зможуть подивитися тут роботи молодих українських фіналістів конкурсу GRANT UART.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.