bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська освітня платформа оголошує конкурс грантів для Миколаївщини
12.04.2024

Благодійна організація«Українська освітня платформа» 10 квітня оголосила конкурс соціальних ініціатив неприбуткових організацій в рамках проєкту підтримки суспільно важливих Миколаївщини. Проєкт, в рамках якого заплановано допомогу соціальній сфері області на суму в понад 25 млн грн, реалізується спільно з ГО «Молодь України», Опорним центром організації у Миколаєві,  за підтримки та фінансування данського благодійного фонду DCA (DanChurchAid).

На конкурс можуть подаватися  громадські, релігійні, комунальні та інші організації Миколаївської області, які мають некомерційний статус, довідку про неприбутковість та можливість згідно статуту отримувати благодійну допомогу. 

В рамках проєкту буде відібрано щонайменше 45 соціальних ініціатив, запропонованих місцевими організаціями. Це можуть бути соціальні проєкти різноманітного спрямування: покращення становища осіб з інвалідністю; робота з особами, постраждалими внаслідок гендерно-зумовленого насилсьва; адаптація та підтримка внутрішньопереміщених осіб та інші.

За результатами конкурсу, кожна така ініціатива отримує субгрантову фінансову підтримку. Крім того, всі організації, чиї проєкти будуть відібрані для реалізації, отримають менторську та організаційну підтримку Української освітньої платформи. Зокрема, щодо написання грантових заявок, внутрішніх та зовнішніх комунікацій, розвитку організаційної структури та інших питань й потреб. 

Просимо всіх, хто бажає взяти участь в конкурсі субгрантів для суспільно-важливих проєктів Миколаївщини, ознайомитись з інформаційним листом.  У ньому зазначена  вся необхідна інформація, контактні дані та алгоритм участі у конкурсі.  Лист доступний за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1_uMNVQhW53vWwS8uScr4WIEYT7MWXTV2/edit?usp=sharing&ouid=109980960275341228386&rtpof=true&sd=true

Кінцевий термін для подачі заявок:  3 травня 2024 року, 15:00 год. 

За потреби, з уточненнями та питаннями, будь ласка, звертайтеся за електронною адресою: [email protected].


Довідково:

До слова, БО «Українська освітня платформа»організація, що творить всеукраїнську кроссекторальну мережу, об’єднує та підсилює спроможність регіонів країни, втілює інноваційні соціальні ініціативи, впроваджує технології, проєкти та освітні програми. Працює у регіонах України через мережу опорних центрів. Заснована у 2000 році у Львові (до 2021 рр. — БО «Львівська освітня фундація»). 

З 2010 року підтримала понад 1 200 000 дітей із кризових сімей у кризі. Є членом Міжнародної організації з захисту прав дітей FICE International. З початку російсько-української війни заснувала волонтерський рух української молоді «Будуємо Україну Разом».  Окрім цього дала старт соціальній майстерні «WoodLuck» і запустила рух добросусідства в Україні. 

А від початку повномасштабної війни Українська освітня платформа розгорнула гуманітарну місію. Упродовж 2022-2023 років разом з партнерами евакуювала із зони бойових дій та прифронтових територіях понад 13 250 осіб. Розмістила у тимчасових прихистках понад 100 000 людей з постраждалих громад. За 2022-й рік організація  передала 3 000 000 кілограм гуманітарної допомоги. У 2023-у році Українська освітня платформа передала постраждалим від війни особам 12 770 гігієнічних наборів та 18 700 продуктових наборів. Також у 5 областях (Харківська, Запорізька, Дніпропетровська, Кіровоградська та Миколаївська), прихисткам, де розміщені особи з постраждалих громад, за 2023-й рік передано 936 одиниць побутової техніки (бойлери, душові кабіни, раковини, посудомийні та пральні машини, тощо).

В рамках кризового гуманітарного реагування Українська освітня платформа за 2023-й рік напряму передали для потреб постраждалого населення 23 генератори, 28 електрообігрівачів та 12 промислових систем для фільтрації води. Крім того, у 5 населених пунктах, які особливо постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС, було пробурено свердловини зі встановленням водоочисних систем, для доступу населення до чистої питної води.  

Також, в рамках підтримки дітей, які постраждали від бойових дій, 46 860 осіб отримали канцелярські матеріали, одяг, гігієну, набори для відпочинку. Крім того, для потреб дітей та молоді з постраждалих громад організація передала 76 планшетів, 1979 ноутбуків, 1207 гарнітур, 6 зарядних станцій та 1 модульну швидкозбірну школу. 

Працюючи над розвитком спроможностей локальних спільнот, за 2023-й рік Українська освітня платформа через механізм субгрантингу підтримала 150 соціальних проєктів у 15 регіонах України на загальну суму в майже 40 млн грн.

У співпраці з Дитячим фондом ООН (UNICEF) та іншими партнерами надає підтримку сім’ям з дітьми. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.