bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІЕД оголошує Конкурс грантів для ОГС «Моніторинг закупівель з відбудови та відновлення на місцях»
10.01.2024

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД)   

в рамках проєкту «Контроль витрат на відновлення»,  

який фінансується Європейським Союзом,  

ОГОЛОШУЄ КОНКУРС ГРАНТІВ  

 щодо надання допомоги і підтримки ОГС та ініціативним групам  

 
 Середній розмір гранту (грн)  
 300 000  
 Тривалість проєктів  
 3-4 місяців  
 Кінцевий термін подання грантових заявок  
 18:00, 31 січня 2024  
 Очікувана дата засідання Грантової комісії  
 Лютий 2024 року  

  

ІЕД у партнерстві з Центром економічної стратегії та ГО «Технології прогресу» за фінансування Європейського Союзу виконує проєкт «Контроль витрат на відновлення». Проєкт спрямований на побудову системи незалежного від уряду моніторингу витрат бюджетних та донорських коштів на відновлення, їх аналіз та залучення громадськості  до моніторингу відбудови.     

Мета грантового конкурсу  – залучити національні та місцеві громадські організації до моніторингу закупівель, які здійснюються в межах проєктіввідбудови та відновлення на місцях, що сприятиме підвищенню ефективності витрат на відбудову. 

 

ПРЕДМЕТ КОНКУРСУ  

Проєктні пропозиції, що подаються на конкурс, мають передбачати моніторинг закупівель за тендерами з відбудови, реконструкції, відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, які були реконструйовані чи відбудовані після часткового (суттєвого) пошкодження або руйнування у період після 24 лютого 2022 року. Проєктна пропозиція має включати кількість та орієнтовний перелік об’єктів, закупівлі на відновлення яких пропонуються до моніторингу. 

 

Об’єкти, що входять до соціальної інфраструктури: 

  • • освіта (дошкільні заклади, школи, ПТНЗ, заклади вищої освіти); 

  • • охорона здоров’я (первинні та спеціалізовані заклади догляду); 

  • • культура (бібліотеки, театри, музеї тощо).    

  • • адміністративні будівлі (приміщення місцевих органів самоврядування, ЦНАПи, тощо) 

Моніторинг повинен охоплювати об’єкти соціальної інфраструктури в постраждалих / деокупованих громадах Київської області (Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській і Великодимерській громадах), Чернігівської, Сумської або Миколаївської областей.   

Моніторинг закупівель буде здійснюватись відповідно до ухваленої ІЕД методології. 

Моніторинг повинен передбачати аналіз документації об’єкту, що відбудовується, рішень місцевого органу влади щодо відбудови об’єкту, збір інформації щодо джерел фінансування відбудови через інформаційні запити органам влади та відкриті джерела, аналіз вимог тендерної документації, оцінку пропозицій учасників тендеру, аналіз проєктно-кошторисної документації, аналіз укладеного договору. 

Результати моніторингу кожного об’єкта мають бути представлені на Порталі великого відновлення – BigRecoveryPortal. 

Проєктна діяльність має передбачати інформування громадськості про хід реалізації проєкту та його результати (розсилку матеріалів проєкту, повідомлення в соціальних мережах, ЗМІ тощо).  

За результатами моніторингу мають бути написані щонайменше одна історія успіху відбудови (або проблеми, якщо успіху не сталося) та моніторинговий звіт. Результати проєкту мають бути представлені на публічному заході (онлайн, оффлайн або в гібридному форматі).  

Отримувач гранту відповідає за моніторинг стану впровадження проєкту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проєктів відповідно до правил ЄС. Отримувач гранту подаватиме звіти у форматі, визначеному ІЕД.  

На початку роботи над проєктомотримувачі гранту зобов’язуються пройти онлайн тренінг ІЕД з проєктного менеджменту, а також інші тренінги, які будуть проводитись для грантистів в межах проєкту. 

 

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ ГРАНТІВ  

До участі у конкурсі запрошуються неприбуткові організації громадянського суспільства, які:   

  • • мають статус неприбутковості та офіційно зареєстровані в Україні не менше 3 місяців станом на дату подання грантової заявки;  

  • • спроможні впроваджувати грантові проєкти та звітувати за ними (включаючи фінансове звітування);  

  • • мають два або більше інформаційні канали (сторінка у фейсбуці, телеграмі, твіттерівайберіінстаграмі, веб-сайт тощо).  

 

З огляду на складність моніторингу закупівель у сфері відбудови та відновлення ми плануємо працювати зорганізаціями з підтвердженим досвідом аналізу публічних закупівель. 

Відсутність досвіду у сфері моніторингу закупівель саме у сфері відбудови не буде значним недоліком під час розгляду заявок, але перевага надаватиметься ГО, які раніше вже реалізовували подібні проєкти або ж пройшли тренінги або навчання з моніторингу закупівель.  

Конкурс не передбачає надання підтримки політичним партіям, релігійним громадам та пов’язаним із ними ОГС.  

Бюджет проєкту не повинен покривати будь-які витрати на закупівлю гуманітарної допомоги, придбання медикаментів, також облаштування місць проживання, організації харчування людей, здійснення будівельних та ремонтних робіт.  

 

ІНШІ СУТТЄВІ УМОВИ  

Зверніть, будь ласка, увагу на аплікаційну форму, бюджет проєкту (із рекомендаціями з підготовки бюджету проєкту), стандартну грантову угоду (яка буде підписана після перемоги в конкурсі), методологію оцінки грантових заявок та критерії прийнятності.  

(можна ознайомитись в додатках нижче)  

 

Проєктні пропозиції з додатками слід надсилати одним електронним листомна адресу [email protected]. Додатки до проєктної пропозиції мають бути додані у форматі .docx, .xlsx або .pdf. Кожен додаток потрібно надсилати одним окремим файлом.  

У випадку неможливості надіслати проєктну пропозицію одним електронним листом (в разі великого обсягу додатків), грантова заявка може бути розміщена на файлообмінних системах із зазначенням посилання на [email protected]. Подані на конкурс матеріали не рецензуються. Про результати конкурсу буде повідомлено публічно та окремим листом організації-переможцю. 

Рішення про підтримку або відхилення грантової заявки схвалюється колегіально Грантовою комісією. Грантова комісія залишає за собою право надати заявнику вимоги щодо доопрацювання грантової заявки, які дозволять отримати грант. 

Остаточне рішення щодо грантової заявки оскарженню не підлягає. 

Причини відмови в підтримці грантових заявок не повідомляються. 

Зверніть увагу, що консультації щодо оформлення грантових заявок не надаються телефоном. У разі виникнення додаткових запитань, будь ласка, надішліть запитання до 19 січня 2024 року на електронну адресу [email protected]Відповіді на отримані питання ми оприлюднимо 24 січня 2024 року. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.