bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стипендії для журналістів на навчання з професійної етики й етичного лідерства
12.12.2023

Fellowships at Auschwitz for the Study of Professional Ethics (FASPE) запрошує журналістів на навчання з професійної етики й етичного лідерства в Польщі та Німеччині. 

Організатори нададуть стипендії 14–16 студентам факультетів журналістики та журналістам-початківцям. Стипендіати проведуть два тижні в Німеччині та Польщі, відвідають ключові місця нацистської історії та візьмуть участь у щоденних семінарах від профільних викладачів. 

Навчальна програма спонукає учасників критично досліджувати етичні проблеми в їхній професі, бути етичними лідерами в журналістиці. FASPE вивчає висвітлення та підтримку нацизму німецькими й міжнародними медійниками, щоб допомогти стипендіатам усвідомити їхній вплив, мотивувати їх вирішувати етичні проблеми журналістики.

 

Для кого

Учасники мусять відповідати одному з критеріїв:

• мати журналістський досвід (у редакції шкільній, внз чи іншим чином), бути зарахованими до аспірантської програми чи планувати працювати за фахом;

• працювати журналістами менш ніж 10 років.

Стипендіатів обиратимуть, ґрунтуючись на їхній академічній підготовці, професійному й особистому досвіді, лідерських здібностях. Перевагу віддаватимуть кандидатам, які мають опубліковані чи випущені в етер визнаною організацією.

FASPE шукає стипендіатів, які зацікавлені в участі в дискусіях зі своїми колегами та викладачами, і які мають інтелектуальну та емоційну зрілість, щоб відповідально та з повагою розкривати складні та суперечливі питання в невеликих групах. FASPE цінує інклюзивне середовище та вітає заявників будь-якого релігійного, політичного та соціально-економічного походження, а також гендерної ідентичності. FASPE шукає стипендіатів журналістики з різними інтересами та досвідом, у тому числі тих, хто займається кар’єрою репортерів, редакторів, фотожурналістів, документалістів або інших форм оповідання історій у місцевому, національному та міжнародному контекстах. Стипендіатів відбирають на основі їхньої академічної підготовки, особистого та професійного досвіду, здатності до лідерства та здатності робити внесок у програму та спільноту випускників. Усі заявки вітаються та розглядаються.

 

Терміни

7:00 3 січня 2024 року (північ із 2 на 3 січня за Північноамериканським східним часом).

Умови

Стипендіати FASPE Journalism вивчають такі теми:

• співучасть німецьких та іноземних журналістів у нацистській політиці через неадекватне висвітлення або відверте спотворення вчинюваних злочинів

• вплив технологій на журналістику

• роль журналістів у виборчій політиці та підзвітності влади

• характер і доцільність адвокатської журналістики

• нормалізація аномальної поведінки через висвітлення в ЗМІ

• виклик звітності в епоху, коли фейкові новини та звинувачення у «фейкових новинах» є поширеними

• збалансування витрат і переваг тактики доступу для вирішення етичних проблем у журналістській спільноті чи ЗМІ

 

Стипендіати FASPE працюють редакторами, репортерами, авторами наукової літератури, фотожурналістами, телерадіокомпаніями та іншими професіоналами в широкому спектрі ЗМІ. Завдяки спільному досвіду FASPE стипендіати формують довготривалі стосунки та міцні зв’язки, які з часом зростають. Стипендіати журналістики беруть участь у офіційних і неофіційних мережах, які надають підтримку протягом їхньої кар’єри.

Деталі 

 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.