bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рівненський обласний благодійний фонд оголошує Конкурс міні-грантів по підтримці ініціатив спільнот
31.08.2023

КОНКУРС МІНІ-ГРАНТІВ

Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє» оголошує конкурс по підтримці ініціатив спільнот «Survivor and community-led crisis response (SCLR) in Ukraine»/ «Підтримка ініціатив спільнот» та запрошує Вас подати проектну пропозицію.

Мета даного проєкту:  підтримка різноманітних ініціатив різних спільнот для покращення їх добробуту в умовах війни та розвитку їх потенціалу для подальшої допомоги нужденним.

Географія проєкту: Рівненська та Волинська області.

Учасники конкурсу: ініціативні групи можуть бути як офіційно зареєстрованими організаціями (наприклад, НУО, волонтерський рух, благодійний фонд), так і незареєстрованими групами, які об’єдналися для вирішення проблеми на територіях, або в місцях перебування значної кількості внутрішньо переміщених осіб.

Незареєстровані групи та громадські ініціативи повинні подавати заявку на конкурс разом з партнерською зареєстрованою організацією, зареєстрованою юридичною особою, яка виступає партнером-представником Ініціативної групи спільноти задля вирішення проблеми чи реалізації проекту, при цьому така організація повинна бути внесеною до Реєстру неприбуткових організацій та установ, або надати в заявці обґрунтоване пояснення щодо відсутності такої партнерської організації.

 

Ініціативні групи можуть включати:

• представників уразливих до ВІЛ груп (ЛВІН, ЛЖВ, СР, ЧСЧ, ЛГБТ);

• жінок з дітьми;

• багатодітні сім’ї;

• вимушено переміщених осіб (ВПО);

• людей з обмеженими можливостями (інвалідністю);

• людей, що опинилися у складних життєвих обставинах тощо.

 

Гранти НЕ надаватимуться:  комерційним організаціям, політичним партіям, урядовим інституціям та заявникам, що планують використовувати реалізовану ініціативу з метою отримання прибутку.

Цільова фінансова допомога надаватиметься ініціативним групам спільнот для вирішення їх нагальних проблем шляхом проведення відкритого конкурсу, який проводитиме Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє».

Для того, щоб отримати кошти на вирішення своєї проблеми, ініціативна група спільнот повинна подати заявку (заповнивши спеціальну форму, яка прикріплена окремими файлами в даному оголошенні) на відкритий конкурс відповідно до умов. В цій заявці необхідно зазначити та описати:

• суть проблеми, на вирішення якої ініціативна група потребує фінансової допомоги,

• конкретні дії, як ця проблема буде вирішена,

• детальний бюджет,

• який результат для спільноти принесе вирішення проблеми,

• відповідальних осіб тощо.

Можливі форми діяльності: надання міні-грантів спільнотам на нагальні гуманітарні потреби, що виникають під час війни. Такі, як наприклад,  організація доступу до ресурсів першої необхідності (води та харчування – наприклад, буріння свердловини, риття колодязів, ремонт магазину, гуртожитку, мосту тощо), ліків, медичної допомоги; відновлення задовільних умов для проживання (окрім капітальних ремонтів помешкань) та інші за обставинами. Вигода від міні-гранту повинна бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо.

 

Вимоги до проєктних пропозицій:

• Відповідність заявленим цілям і темам конкурсу (покриття широкого кола нагальних гуманітарних потреб спільнот);

• Ґрунтовність підходу до вирішення проблеми, окресленої в заявці;

• Здатність досягти очікуваних результатів;

• Здатність безпосередньо взаємодіяти та надавати послуги громадянам, залучати широке коло партнерів державних та недержавних стейхолдерів.

 

Критерії оцінки заявок від ініціативних груп спільнот:

Актуальність проблеми. Проблема для вирішення є нагальною та актуальною для представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо. Проблема відповідає тематиці оголошеного конкурсу;

Термін вирішення проблеми. Проблема, яка описана в заявці, повинна бути вирішена протягом 1,5-2 місяців, терміни реалізації повинні бути реалістичними та досяжними;

Соціальний вплив. Вигода від вирішення проблеми, запропонованої в заявці, має бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо;

Перспектива вирішення проблеми. Заявка має містити чіткий план вирішення проблеми з конкретними термінами та відповідальними особами, реалістичний та детальний бюджет, який відповідає плану реалізації;

Мотивація ініціативної групи спільноти. Команда має бути зацікавлена в вирішенні проблеми і здатною реалізувати запропоновану ідею в життя в короткий термін.

 

УВАГА!

Якщо Ваша заявка не буде обрана переможцем в поточному відборі, Ваша ініціативна група має можливість попрацювати над помилками разом з представниками регіональної НУО або Альянсу, та в майбутньому надати нову заявку на інші відбори.

Дати подання заявок: для участі в конкурсі заявки будуть прийматися до 15.09.2023р.

За результатами конкурсу фінансування тримає мінімум 10 міні-грантів.

В рамках конкурсу передбачено створення, підтримка та супровід мінімум 5 ініціативних груп, які подаватимуться на конкурси організації, за допомогою фасилітатора

Максимальний граничний розмір одного міні-гранту 182 000 грн

 

Орієнтовні терміни фази проєкту:

До 15.09.2023 – Кінцевий термін для подачі заявок;

До 01.10.2023 – Розгляд заявок і оголошення результатів;

Безпосередня реалізація проекту протягом 1,5-2 місяців з моменту оголошення результатів конкурсу.

 

Зверніть увагу!

• Проєктні пропозиції (заповнена аплікаційна форма і форма бюджету) слід надсилати на електронну адресу організації - [email protected]. В темі листа необхідно зазначити назву: організації, громади або ініціативної групи яку Ви представляєте. В листі описати регіон діяльності та надати контактних осіб для зворотнього зв’язку. Проєктних пропозицій, надісланих в інший спосіб, не розглядатимуть.

• Остаточне рішення щодо проєктної пропозиції перегляду не підлягає.

• Можливі індивідуальні консультації потенційних аплікантів стосовно питань участі в конкурсі за електронною адресою - [email protected].  з зазначенням теми листа: “Питання щодо конкурсу”.

• У разі необхідності уточнення деталей проектної заявки представники РОБФ «Наше Майбутнє» можуть звертатися до аплікантів за адресою електронної пошти та за телефоном, з якої надійшов проект або вказаної в аплікаційній формі як контактна.

• Проектні пропозиції, що надійдуть після зазначеного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.

• Подані на конкурс матеріали не повертаються та не рецензуються.

• Про результати конкурсу буде повідомлено електронною поштою.

• Остаточне рішення щодо проектної пропозиції перегляду не підлягає.

• Причини відмови у підтримці проектної пропозиції можуть не повідомлятися.

 

Фесовець Наталія, фасилітатор проєкту(куратор) 0984126581

Олена Дітлашок, керівник проєкту у Рівненській області, [email protected], моб. 066-893-48-83

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.