bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнський конкурс на отримання мінігрантів для проведення zero waste заходів у громадах України
03.08.2023

На підтримку популяризації ЗУ «Про управління відходами» та принципів циркулярної моделі керування відходами, 1 серпня стартував Всеукраїнський конкурс мінігрантів на проведення zero waste заходів у громадах України, що проводиться ГО “Центр громадських та медійних ініціатив” (Zero Waste Kharkiv) за підтримки Calidris та інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Мета конкурсу - через проведення 4-ох заходів, організованих відповідно до zero waste концепції, продемонструвати нову модель управління відходами, зокрема, запобігання, зменшення, сортування та компостування, навчити людей способам генерувати меншу кількість залишкових відходів, які прямують на полігони та звалища.

Маєте ідею і бажання провести такий захід у своїй громаді? Тоді беріть участь у конкурсі та отримайте можливість виграти 400 євро* на реалізацію своєї ідеї!

До участі запрошуються активні мешканці громад. Для участі потрібно заповнити проєктну заявку конкурсу (http://surl.li/jqfxi) до 13 серпня 2023 року. Про правила проведення конкурсу і відбору, а також оцінювання заявок детальніше у Положенні конкурсу (http://surl.li/jqfxl)

Нагадуємо, що 9 липня набув чинності Закон України «Про управління відходами», який впроваджує новий принцип поводження з відходами відповідно до ієрархії у сфері відходів, що включає відмову від непотрібного, скорочення споживання, повторне використання, сортування та компостування.

*у гривневому еквіваленті за курсом на момент переказу коштів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.