bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти на підтримку громадських ініціатив Миколаєва
20.08.2010

У липні нинішнього року Фонд розвитку міста Миколаєва (ФРММ), відомий багаторічної підтримкою громадських ініціатив, оголосив черговий конкурс малих грантів в рамках проекту «мікрогрантів для громадянської дії в м. Миколаєві». На цей раз фінансовим донором конкурсу є Міжнародний Фонд «Відродження» (м. Київ, Україна) і Фонд імені Стефана Баторія (м. Варшава Польща).

Даний конкурс спрямований на підтримку кампаній громадянського представництва на місцевому рівні, які посилюють вплив на формування та реалізацію місцевої політики, захист прав громадян та інтересів локальних громад Миколаєва, забезпечення цивільного контролю діяльності органів місцевого самоврядування. Участь у ньому можуть взяти громадські організації, благодійні фонди, органи самоорганізації населення (ОСН), коаліції і ініціативні групи громадян у партнерстві з ОСН, громадськими організаціями та благодійними фондами.

Переможці конкурсу, результати якого будуть оголошені 15 жовтня поточного року, отримають від організаторів на реалізацію своїх проектів гранти сумою до 15 тис. грн.

Старт проектів грантерів ФРММ планується на 1 листопада 2010

Особливість конкурсів малих грантів, що проводяться ФРММ, полягає в тому, що зазвичай фонд проводить попереднє навчання для всіх бажаючих. Адже насправді подати заявку на грант не так просто: потрібно щоб цілі та завдання вашого проекту, його аудиторія, терміни реалізації збігалися з очікуваннями донорів. Крім того важливу роль відіграють і суто технічні моменти, наприклад, грамотне заповнення аплікаційних форм. Так було і цього разу.

«Центр самоорганізації півдня України», що діє на базі ФРММ, на початку серпня провів тренінги для потенційних отримувачів грантів. Три з половиною десятки місцевих громадських лідерів пройшли навчання. Вони отримали навички організаційного та фінансового менеджменту, написання проектів та проведення кампаній адвокації (тобто відстоювання інтересів груп населення або громади в цілому).

Деякі громадські організації делегували на тренінг у «Центр самоорганізації Півдня України» одразу по кілька своїх представників. Серед найбільш активних можна відзначити миколаївських скаутів, громадські організації «Наше місто» та «Діалог», ОСН «Данко», представників Миколаївського державного університету ім. В. Сухомлинського.

Тепер конкурсної комісії належить уважно вивчити і оцінити проекти, подані учасниками конкурсу.

Кінцевий термін подання проектів - 17:00 15 вересня поточного року.

Реалізація самого проекту не повинна перевищувати п’ять місяців. Прийом заявок і детальну інформацію про конкурс малих грантів можна отримати в офісі ФРММ за адресою: вул. Севастопольська, 15 / 3 м. Миколаїв, тел. 47-38-79, 47-34-79, за запитом на e-mail [email protected] або [email protected] або на веб-сторінці ФРГН.   

Запрошуємо громадські організації, благодійні фонди, ОСН подати заявки на конкурс!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.