bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

13 можливостей знайти підтримку для розвитку ваших ідей
29.08.2016

ГУРТ інформує вас про актуальні можливості фінансування для проектної діяльності ваших громадських організацій та ініціатив, а також для започаткування власної справи та вдосконалення роботи шкіл та державних установ. Добірка містить корисні варіанти для тих, кому для реалізації ідеї може бути недостатньо лише фінансування.  

Фонд «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) оголошує конкурс на подання заявок від громадських організацій щодо підтримки ромів, які пережили нацистські переслідування. Проекти повинні бути адресовані ромам, які народилися по травень 1945 р. і пережили нацистські переслідування. Заявки на проекти можуть подавати громадські ініціативи та некомерційні організації з середовища ромів або суспільства більшості. Вітається партнерство між окремими товариствами ромів або ромськими і неромськими організаціями. Максимальний розмір фінансування – 50 000 євро (25 000 євро на рік). Останній день подання – 31 серпня 2016 рокуДетальніше – тут.

У рамках Європейського Тижня Коду відкрито реєстрацію на грант Google.До участі запрошуються офіційно зареєстровані громадські організації і школи. Підтримуються ініціативи, спрямовані на широке охоплення аудиторії дітей віком 5-18 років, особливо тих, у кого немає доступу до програмування. Максимальний розмір фінансування - 4000 євро. Останній день подання - 31 серпня 2016 року. Детальніше – тут.

У рамках програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність». Мета конкурсу - підтримати формування сталих зв’язків на рівні територіальних громад, що сприяють впровадженню підзвітності поліції, встановленню  та підтриманню правопорядку, забезпечують попередження злочинності, розвивають безпечне середовище в громаді. До участі у конкурсі запрошуються: неприбуткові організації, зокрема благодійні організації, громадські об’єднання (в тому числі громадські організації та спілки), які мають статус неприбуткової чи благодійної організації та офіційно зареєстровані в Україні; мають досвід активної роботи у сфері захисту прав людини, моніторингу роботи державних та/або муніципальних органів, розвитку спроможності громади (або такий досвід мають ключові партнери поданої проектної пропозиції); мають спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування). Максимальний розмір гранту становить 370 000 грн. Останній день подання - 5 вересня 2016 року (17:00). Детальніше – тут.

Громадська мережа ОПОРА та TechSoup в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities» запрошують подавати ідеї міських сервісів на конкурс Apps4Cities Challenge. Конкурс сервісів Apps4Cities – це конкурс ідей для сервісів на основі відкритих міських даних в Україні. Участь у проекті можуть взяти органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації всіх форм власності, дієздатні фізичні особи, або, в передбачених законом інших випадках, особа з 14 років (за згодою батьків/опікунів) (за винятком політичних партій та представників політичних партій). Конкурс складається з трьох самостійних етапів: Збір пропозицій від Власників ідей; Вибір конкурсних пропозицій-фіналістів та робота над проектами; Визначення переможців. Після збору ідей сервісів для міст на основі відкритих даних та першого туру голосування в кінці вересня 20 фіналістів, які переможуть на інтернет-голосуванні та котрих оберуть журі, організатори запросять на хакатон, щоб попрацювати разом та створити прототипи. Вже в кінці листопада організатори разом з інтернет-голосуванням та журі відберуть чотирьох переможців, які отримають призи у розмірі 3000 доларів та пропозицію подальшої інкубації своїх проектів. Збір ідей сервісів для міст на основі відкритих даних триватиме - до 8 вересня (включно). Детальніше – тут.

Інститут міста у Львові оголошує набір у ІІ Школу молодіжного соціального підприємництва. До участі запрошуються студенти останніх років навчання, комерційні підприємці, соціальні підприємці-початківці, соціальні активісти. Учасники програми матимуть змогу консультуватися з менторами – експертами у галузі, а також отримають вільний доступ до коворкінгу. За підсумками школи буде проведене оцінювання бізнес-ідей. Автори найкращих проектів соціального підприємництва отримають фінансову підтримку на розвиток свого бізнесу, а також знижку на резиденство у коворкінгу у 2017 році. Останній день подання – 9 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Міжнародна молодіжна палата JCI Ukraine запрошує взяти участь в конкурсі соціальних та бізнес-проектів. Проекти мають бути реалізовані у таких сферах: урбаністика, креативна економіка, зелена економіка/екологія, культура, start-up, соціальне підприємництво. Найкращі бізнес і соціальні проекти з кожної категорії матимуть можливість презентувати свій проект бізнесменам, інвесторам на Міжнародній конференції JCI 24-25 вересня. За результатами презентації буде шанс отримати ресурси для реалізації Вашої ідеї. Останній день подання – 10 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Українська Гельсінська спілка з прав людини за сприяння Фонду Чарльза Стюарта Мотта спільно з Освітнім домом прав людини в Чернігові за сприяння NED у рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» оголошує конкурс на участь у семінарі «Права людини на рівні місцевої громади» (21-25 вересня 2016 року, Чернігів). До участі запрошуються представники локальних неурядових організацій, юристи, журналісти місцевих медіа та працівники органів місцевої влади. Після закінчення семінару найбільш мотивовані учасники зможуть долучитися до подальших активностей у межах проекту. Для команд, які успішно пройдуть повний цикл навчання та візьмуть участь у процесі апробації інструментів моніторингу, буде надана можливість отримати фінансову підтримку для реалізації розроблених під час тренінгів проектів та ініціатив. Орієнтовний обсяг фінансової підтримки однієї ініціативи – 1500 доларів США. Останній день подання – 10 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Ресурсний центр ГУРТ запрошує ініціативних мешканців Київської області, зацікавлених у відкритті та розвитку власної справи, до участі у проекті «Працевлаштування через підприємництво», що впроваджується за фінансової підтримки Всесвітньої єврейської допомоги. Проект спрямовано винятково на мешканців Київської області. Мешканці міста Києва та інших регіонів України не можуть брати участі у проекті. Першим етапом участі у проекті стане навчання на тренінгу «Розпочни свій бізнес», який проводитиметься сертифікованими тренерами за методологією Міжнародної організації праці. Учасники тренінгу будуть запрошені до участі у конкурсі бізнес-планів. Переможці конкурсу отримають фінансову допомогу на започаткування та розвиток власного бізнесу. Останній день подання – 11 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Freedom House запрошує подавати заявки на програму фінансування та адвокаційної  підтримки «Партнерства проти безкарності» організації, кампанії та/або ініціативи, які ставлять за мету сприяти підвищенню відповідальності в українському суспільстві, у тому числі в уряді, місцевому самоврядуванні, бізнесі та інших сферах. Конкурс спрямований на підтримку ініціатив, що фокусуються на прагненні притягти до відповідальності за корупцію, порушення прав людини чи інші протиправні дії, та зосереджені на питаннях розвитку та використання національних підходів. Окрім фінансової, переможцям конкурсу буде надана необхідна технічна підтримка з метою зміцнення організаційної спроможності та потенціалу проекту. Право на участь у цій програмі мають лише некомерційні організації, об’єднання, ініціативи та фонди, що працюють в Україні. Freedom House обере до 4 (чотирьох) адвокаційних ініціатив на суму фінансування до 18 000 доларів США кожна. Останній день подання - 14 вересня 2016 року (17:00 за східним часом). Детальніше – тут.

Українська Галицька Асамблея в рамках Програми «Сильна Громада» проводить конкурс мікропроектів для громадських і благодійних організацій, органів самоорганізації населення та їх коаліцій, мереж, неформальних об’єднань та ініціативних груп мешканців Львівщини, Тернопільщини та Івано-ФранківщиниМета програми – підтримка ініціатив у сфері розвитку громад та їх самоорганізації з метою творення якісних змін у містах та селах Галичини. Максимальний розмір фінансування – 15 000 гривень. Останній день подання – 15 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку оголошує Глобальний конкурс бізнес-планів. Конкурс ЮНІДО спрямований на стимулювання та розкриття духу підприємництва та інновацій серед майбутніх і діючих молодих підприємців віком від 18-35 років. Три учасники або команди з найкращими бізнес-планами будуть запрошені для участі в заході призерів у Відні з 21 по 25 листопада 2016 року, під час святкування 50-ї річниці ЮНІДО. Нагорода: 1-е місце 15000 USD / 2-е місце 10000 USD / 3-е місце 5000 USD Останній день подання – 23 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Національна Асамблея інвалідів України оголошує про початок конкурсу на отримання міні-грантів для відкриття власної справи. Конкурс проводиться на підтримку зайнятості та працевлаштування, розширення економічних можливостей осіб з інвалідністю, зокрема внутрішньопереміщених осіб, осіб які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України та членів їх сімей як на відкритому ринку праці, так і шляхом відкриття власного бізнесу.  До участі запрошуються підприємства та організації всіх форм власності, в тому числі підприємства громадських організацій людей з інвалідністю; Фізичні особи-підприємці з числа цільової групи проекту; Фізичні особи з інвалідністю з числа цільової групи проекту, які у зв’язку з національними або релігійними поглядами/нормами не можуть займатися підприємницькою діяльністю. Географія реалізації проекту: Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Львівська, Вінницька області та місто Київ. Загальний бюджет конкурсу: 50000 доларів США. Останній день подання – 30 вересня 2016 року. Детальніше – тут.

Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» відкриває програму з надання бізнес-грантів для переселенців і місцевого населення, яке постраждало внаслідок конфлікту, на підтримку ініціатив мікро-бізнесу (дрібна торгівля, послуги невеликого масштабу, або дрібне виробництво). Бізнес-гранти надаються на відновлення втраченого через військовий конфлікт бізнесу і на розвиток поточного бізнесу учасника програми. Середній розмір фінансування - від 5 000 до 30 000 гривень. Останній день подання – 30 листопада 2016 рокуДетальніше – тут

У разі виникнення запитань, звертайтеся за контактами, вказаними під кожною окремою публікацією.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.