bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для місцевих громад
30.08.2008

Мета конкурсу: зміцнення організаційних можливостей фондів місцевих громад (спільнот), як сильних і ефективних механізмів розвитку місцевої філантропії і місцевих громад в цілому. Гранти можна використати для підтримки широкого кола завдань для організаційного розвитку, зокрема в галузі грантмейкінгу, залучення місцевих ресурсів, створення цільових капіталів, зміцнення системи управління.

Учасники конкурсу: організації або асоціації організацій громади.

Вимоги до учасників конкурсу:
Заявникам необхідно надіслати листа про наміри об'ємом не більше 2-3 сторінок на електронний адрес - [email protected]. Персонал Фонду визначить відповідність базовим вимогам участі і надасть консультації щодо запропонованих видів діяльності. Фонд роз приділяє гранти три рази на рік, однак листи про наміри приймаються постійно. Листи мають включати:
• Контактну інформацію
• Опис місії і основного виду діяльності, а також річний бюджет організації;
• Опис місцевої спільноти и населення, яке обслуговується або ж опис території діяльності і організацій які обслуговуються.
• Опис суті пропозиції і очікуваних результатів.
• Суму очікуваного фінансування.
• Строки програми.
Якщо лист про наміри відповідає критеріям Фонду, заявнику будуть надіслані повні форми заявок для заповнення. Заявки подані після встановленого строку автоматично відкладаються до наступного встановленого строку.

Обсяги фінансування: до 50,000 дол/рік

Всесвітній фонд підтримує організації громади з визначеними характеристиками:
• виконує роль організації, що надає грант;
• має широко визначене цільове завдання (наприклад, покращити якість життя у громаді);
• є географічно визначеною громадою - місто, район, область;
• отримує підтримку від широкого кола донорів та прагне отримати благодійні внески, перш за все, від громади;
• управляється багатосекторними місцевими радами, що відображають громаду;
• розбудовує капітал, що є важливим елементом сталості

На даний час, Фонд надає однорічні гранти у розмірі до 50,000 дол. США (хоча більшість грантів надається у розмірі від 5,000 до 30,000 дол. США для нових та більш зрілих організацій громади) та, у разі необхідності, для підтримки організацій або асоціацій організацій громади. Організації, що отримують гранти повинні знаходитися у одній з цільових країн Фонду та повинні бути зареєстровані як неурядові громадські організації відповідно до національного законодавства. (У деяких випадках Фонд також надає гранти для проміжних організацій, які виступають від імені ініціативної групи незареєстрованої організації громади). Всі гранти надаються шляхом конкурсного та прозорого відбору: всі рішення щодо фінансування приймаються регіональними радниками та комітетом зі перегляду грантів; вкінці вони затверджуються Керівним Комітетом Фонду.

Гранти, що пропонуються Фондом дають можливість новим організаціям громади та організаціям, що розвиваються вкласти кошти у їхній інституційний розвиток, для якого громаді, дуже часто, важко знайти кошти на місцевому рівні. Маючи свої обмежені ресурси Фонд прагне надати гранти, що здійснять значний вплив на осіб або групи організацій громади. Працівники Фонду можуть надати необхідну підтримку щодо технічних аспектів аплікаційних форм.

Фонд розуміє той факт, що організації громади у різних частинах світу знаходяться на різних етапах розвитку, тому всі аплікаційні форми розглядаються відповідно до регіонального контексту. У регіонах або окремих країнах, де існує лише декілька організацій громади, або вони взагалі відсутні, або де всі інституційні форми благодійності дуже слабкі, наприклад, Фонд може працювати з ширшою цільовою групою, включаючи інші місцеві організації із залучення коштів, організації із надання грантів, організації, які розглядають можливість переходу від ролі виконавця проекту до місцевого грантодавця та ініціативні групи.

Якщо у країні існує окремий сектор організацій громади, що досі розвивається, Фонд намагається збалансувати гранти для окремих організацій та гранти для груп організацій громади або організацій, що надають благодійну допомогу, що дасть змогу досягнути ширшого результату.

В той час як основна увага Фонду зосереджена на підтримці організацій громади та посиленні потенціалу тих громад, які ще знаходяться на ранньому етапі свого розвитку, Фонд також розглядатиме аплікаційні форми подані більш зрілими організаціями громади (наприклад, тими організаціями, які мають значний стаж із надання грантів; мають різноманітну донорську базу, розвинений та зростаючий благодійний фонд). У таких випадках, Фонд особливо заохочуватиме аплікантів, проекти яких розроблені з метою експериментального використання нових та інноваційних підходів (наприклад, із надання грантів, управлінні системою або розвитку активів), що принесуть користь ширшому благодійному сектору, або які забезпечуватимуть надання технічної підтримки для нових організацій громади у їхній країні або регіоні.

Фонд пропонує гранти у розмірі до $50,000 Середній розмір гранту: від $5,000 до $30,000 Гранти надаються на строк не більше одного року.

Всі гранти надаються на конкурсній основі.
Всесвітній фонд підтримує організації громади з визначеними характеристиками:
• виконує роль організації, що надає грант;
• має широко визначене цільове завдання (наприклад, покращити якість життя у громаді);
• є географічно визначеною громадою - місто, район, область;
• отримує підтримку від широкого кола донорів та прагне отримати благодійні внески, перш за все, від громади;
• управляється багатосекторними місцевими радами, що відображають громаду;
• розбудовує капітал, що є важливим елементом сталості;

Пріоритетними видами діяльності є:
• Залучення зовнішньої технічної допомоги зі сторони національних, регіональних та міжнародних консультантів.
• Розвиток внутрішніх можливостей в галузі системи управління, залучення коштів, грантмейтінгу, стратегічного планування, оцінка та вимірювання результатів діяльності.
• Обмін досвідом та проведення національних і регіональних зустрічей фондів місцевих спільнот і інших місцевих філантропічних організацій.
• Міжнародні візити з ціллю навчання і набуття нового досвіду.
• Розвиток і поширення інноваційних практик та навчальних механізмів адаптованих для більш широкого застосування в галузі розвитку місцевих спільнот.

Прийом заявок - до 25 жовтня 2008

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.