bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікрогрантів для сільських органів самоорганізації населення
14.03.2013

Конкурс мікрогрантів для сільських органів самоорганізації населення Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Мета конкурсу: підтримати громадські ініціативи членів територіальних громад  сіл Волинської, Рівненської та Житомирської областей  спрямовані на вирішення проблем територіальних громад, відстоювання прав і групових інтересів сільських громад у взаєминах із органами місцевого самоврядування та місцевих органів влади.

Конкурс організовує Інститут аналізу державної та регіональної політики в межах проекту «Формування міжрегіональної мережі громадянської взаємодії сільських органів самоорганізації населення» за підтримки Програми МАТРА КАП Посольства Королівства Нідерландів.

Учасники: сільські органи самоорганізації населення Волинської, Рівненської та Житомирської областей. Пріоритети конкурсу: підвищення спроможності ОСН щодо участі у процесах формування політики місцевого самоврядування; безпечне для життя середовище та екологічно сприятливе довкілля (вирішення питань несанкціонованих сміттєзвалищ, організація місць рекреації, дитячих майданчиків та ін.); відстоювання прав мешканців у взаєминах із місцевою владою; збереження та популяризація культурної та історичної спадщини; розвиток зеленого туризму та підтримка малого підприємництва на селі; покращення транспортної інфраструктури, в т.ч. ремонт доріг та автобусне сполучення до сіл.

Умови участі у конкурсі. У рамках конкурсу передбачається підтримка проектів учасників конкурсу, які відповідатимуть наступним вимогам: Термін реалізації адвокаційних проектів не має перевищувати 3 місяці. До участі у проекті повинна бути активно залучена громада. Спосіб залучення громади повинен бути чітко і зрозуміло описаний у проектній заявці. Проект має передбачати інформування громадськості про хід реалізації проекту та його результати.

Максимальний розмір мікрогранту – 10000 грн. Кошти мікрогранту можуть бути використані для покриття не більше 80% вартості проекту. Решта (не менше 20%) від вартості проекту повинні бути забезпечені переможцем конкурсу у вигляді грошових, матеріальних, людських ресурсів. Проект повинен бути поданий українською мовою згідно Конкурсної заявки. Обмеження щодо фінансування в рамках конкурсу.

Кошти, що будуть надані організації у порядку цільового фінансування не можуть використовуватися: на реалізацію комерційних проектів, які передбачають отримання прибутку; на покриття поточних витрат організації, не пов’язаних з реалізацією проекту; на оплату особистого лікування, освіти, відпочинку; витрати на реєстрацію нової організації; на забезпечення діяльності організації не пов’язаної з виконанням проекту; на підтримку політичних партій та релігійних громад.

Для участі у конкурсі сільським органам самоорганізації населення потрібно надати:

  • форму заявки українською мовою в електронному та друкованому вигляді підписану уповноваженими особами організації та скріплену печаткою організації (у випадку її наявності);
  • копію Протоколу загальних зборів про створення та склад сільського комітету; - копію Положення про сільський комітет;
  • копію протоколу сільського комітету про подання заявки для участі у конкурсі та форму власного внеску;
  • копію протоколу сільського комітету про призначення керівника проекту, уповноважених;
  • копію паспорта та ідентифікаційного коду керівника проекту, голови сільського комітету та уповноважених осіб.

Бажаним є надання рекомендаційних листів підтримки, публікацій, фотографій, тощо. Рекомендаційні листи повинні містити контактну інформацію. Публікації, фотографії повинні відповідати діяльності за проектом. Проекти, що не відповідають вказаним вище вимогам, розглядатися не будуть. Кількість проектів, поданих одним ОСН - 1.

Проектні пропозиції слід оформити за аплікаційною формою й надіслати у 2 друкованих примірниках (один оригінал та одна копія) та в електронній версії до 18:00 1 квітня 2013 р. одним із вказаних способів: поштою на адресу: Інститут аналізу державної та регіональної політики, вул. Дубнівська 22б, к. 31. Луцьк, 43010. електронною поштою на адресу: [email protected].

Заявки, отримані після вказаного терміну, до розгляду прийматися не будуть. Заявки не рецензуються та не повертаються незалежно від результатів конкурсу. Про результати конкурсу учасників буде повідомлено до 10 квітня 2013 р. Консультації з питань підготовки проектів надаються за тел. 097 95 022 75 або електронною поштою [email protected]. контактна особа – Інна Гайворонська. У Рівненській області – Віктор Гомоль [email protected], у Житомирській області – Людмила Галліна - [email protected]

Заявку на участь у конкурсі можна отримати за адресою: Інститут аналізу державної та регіональної політики, вул. Дубнівська 22б, к. 31. Луцьк, 43026, тел.0979502275 на сайті www.polityka.volyn.ua або надіславши запит на e-mail: [email protected] , [email protected], [email protected] з поміткою «На конкурс міні-грантів».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.