bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Другий обласний форум молодіжних і ініціатив та проектів
26.09.2011

Головна мета Форуму – це заохотити молодь до наукової, культурної, соціально-орієнтованої та підприємницької діяльності, сприяти реалізації їхніх ініціатив. У кожній номінації буде обрано переможців, які отримають призові місця, дипломи та винагороду у вигляді грошових премій, які повинні бути направлені на фінансування та реалізацію власних проектів.

У конкурсі представлені 4 номінації: у соціальній сфері, підприємництві, культурі та науці. У ньому можуть брати участь молоді дослідники віком від 14 до 35 років.

Він проходить у трьох вікових категоріях.

До першої належать учні старших класів, шкіл, ліцеїв, гімназій.

До другої – студенти навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

До третьої – аспіранти, викладачі, дослідники-практики, вік яких не перевищує 35 років, а також юридичні особи, діяльність яких спрямована на підтримку та розвиток молодіжного руху.

У своїй конкурсній роботі учасники мають коротко викласти те, що реально можна зробити в області для вирішення конкретної проблеми.

Форум буде проходити у чотири етапи:

  • І етап: 01 вересня – 08 листопада 2011 року - інформаційна кампанія;
  • ІІ етап: 05 вересня – 20 жовтня 2011 року – збір конкурсних робіт та заявок для участі у Форумі;
  • ІІІ етап: 24 жовтня – 04 листопада 2011 року – робота Експертної ради;
  • IV етап: 05-17 листопада 2011 року - проведення форуму.

Цього ж року проходив перший обласний форум молодіжних ініціатив та проектів. З-понад 70 отриманих ідей, щодо вирішення проблем в області, які надходили майже з усіх куточків Черкащини, фахова експертна рада обрала по 3 переможці у кожній галузі. Вони отримали сертифікати на 10-20-30 тис. грн. відповідно до номінації, а також грамоти і квіти. Представляємо вашій увазі переможців та їхні ідеї.

У номінації «Культура»

I місце – Анна Бабкова («Молодь за відновлення клубу в с. Вершаці, Чигиринського району»). Вартість проекту 64000,00 грн.

Проект було повністю реалізовано у серпні 2011 року. У с. Вершаці відновили роботу клубу та перетворили його на центр активності громади та молоді.

ІІ місце – ІГ студентів Черкаського музичного училища.Керівник – Аліна Харенко («створення обласного фонду аудіо-записів музичного фольклору Черкащини»). Вартість проекту 12844,00 грн.

ІІІ місце – Лілія Таібова («Молодіжна Арт-галерея»). Вартість проекту – 11010,00 грн. Проект було повністю реалізовано. У м. сміла відкрили молодіжну Арт-галерею.

У номінації «Наука»

І місце – науково-практичне товариство Кам’янського еколого-економічного ліцею каменської районної ради Черкаської області, керівник – Володимир Єрмоленко («біологічно активні добрива»). Вартість проекту – 56221,00 грн.

ІІ місце – Максим Михлик («Школа молодого політика – 2011»). Вартість проекту – 56221,00 грн.

ІІІ місце – Дмитро Яровий («Терраатмосферний електрогенератор»). Вартість проекту – 620,00 грн.

У номінації «Підприємництво»

І місце – Віктор Велівченко, директор Центру європейської та євроатлантичної інтеграції при Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького («Створення соціального підприємства «Центр соціального видавництва»).

Вартість проекту – 51250,00 грн. проект на стадії завершення.

У жовтні 2011 року планується відкрити підприємство, що надаватиме послуги та виконуватиме роботу по виготовленню друкованої продукції для НГО, ініціативних груп, представників громадськості Черкащини за низькими цінами за умови мінімальної рентабельності.

ІІ місце – Науково-практичне товариство Кам’янського еколого-економічного ліцею Кам’янської районної ради Черкаської області, керівник – Володимир Єрмоленко («Альтернативні джерела енергії») Вартість проекту – 26998,00 грн.

ІІІ місце – Віталій Шелестовський («Вирощування ранньої капусти розсадним способом у фермерському господарстві «Церес» Жашківського району Черкаської області»). Вартість проекту – 360700,00 грн.

У номінації «Соціальна сфера»

І місце – Черкаська обласна молодіжна громадська організація «Форпост», автор – Сергій Слинько («Сприяння працевлаштуванню молоді Черкащини»). Вартість – 68850,00 грн. Проект реалізується з квітня 2011 року. Його закінчення заплановано на березень 2012 року. Організатори проводять інтерактивні тренінги, круглі столи, надають підтримку та консультації молоді з питань працевлаштування, забезпечення її зайнятості у вільний від навчання час, сприяння розвитку молодіжних ініціатив у трудовій сфері

ІІ місце – Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», голова правління Олена Стрижак («Здорова молодь – запорука успіху!»). Вартість проекту – 86982,00 грн.

ІІІ місце – Золотоніська міська молодіжна громадська організація «Центр розвитку молоді» («Екологічні вихідні»). Вартість проекту – 6950,00 грн. Проект повністю реалізований. У квітні цього року проведено екологічний конкурс серед старшої учнівської та студентської молоді м. Золотоноша, 25 найактивніших учасників якого були запрошені на 2-денне екологічне навчання.

По його закінченню учасники залучали молодь зі свої навчальних закладів до проведення акції по очищенню берега річки та його озелененню.

Під час акції проводили екологічний квест з метою поширення знань про необхідність збереження екології краю серед громади.

Контакти

  • Віктор Велівченко
  • Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр
  • [email protected]
  • (0472) 36 00 59
  • http://mrc.ck.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.