bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мікрогранти для адвокаційних громадських ініціатив Черкащини
19.07.2011

Товариство фахівців з промислового менеджменту (далі – Товариство) запрошує громадські організації і ініціативні групи Черкащини до участі в Конкурсі мікропроектів.

В Конкурсі проектів можуть брати участь зареєстровані громадські організації та/ або незареєстровані ініціативні групи громадян, які працюють в м. Черкаси та Черкаській області. Якщо ініціативні групи не зареєстровані, гарантії за проектом бере на себе зареєстрована громадська організація-партнер/ співвиконавець ініціативної групи, або розрахунки за проектом здійснюються безпосередньо з розрахункового рахунку Товариства.

Метою Конкурсу є виявлення та фінансова підтримка ефективних проектів місцевих громадських організацій та ініціативних груп громадян, спрямованих на:

  • захист та відстоювання основних конституційних прав громадян, які часто порушуються (право на отримання інформації від органів влади і надавачів послуг, економічні та майнові права, тощо);
  • захист своїх прав і інтересів у стосунках з органами місцевої влади, постачальниками комунальних послуг, тощо;
  • зміну на краще існуючих бюрократичних та формальних норм взаємодії чиновників місцевої влади з громадськістю;
  • захист інтересів вразливих груп;
  • право на безпечне для життя і здоров`я довкілля (захист екологічних прав громадян від несанкціонованих вирубок, забруднення водойм, несанкціонованого будівництва);
  • відстоювання інтересів громадян на справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги;
  • залучення громадян до прийняття рішень органами влади і місцевого самоврядування.

Фінансування у формі мікрогрантів буде надано на адвокаційну діяльність із представлення та відстоювання в місцевих органах державної виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, перед постачальниками соціальних, житлово-комунальних та інших послуг прав і групових інтересів мешканців міста, села, селища, мікрорайону, вулиці, кварталу, будинку тощо, у сфері благоустрою, житлово-комунального господарства, соціальній сфері і т.д.

Проекти, подані на конкурс, можуть, зокрема, бути спрямовані на здійснення ініціатив лобістського характеру, для вирішення нагальних потреб місцевих громад (села, селища, будинку, мікрорайону тощо). Особливо заохочуються проекти, подані учасниками з сільських депресивних територій Черкащини.

Період реалізації мікропроектів з 15 січня по 31 березня 2012 р.

Максимальна сума мікрогранту: 15000 грн.

Очікується, що середній розмір гранту становитиме 11000 грн. Кошти гранту можуть бути використані виключно на громадську діяльність у повній відповідності із затвердженим проектом і можуть бути спрямовані на такі витрати: оренда обладнання, транспорту і приміщення, використання засобів зв’язку, придбання обладнання, витратних матеріалів і канцтоварів, відрядження, заробітна плата з урахуванням податків, сплата послуг сторонніх організацій та/або приватних підприємців для виконання робіт в межах гранту, банківські послуги.

Зміст заявки. Проекти повинні бути оформлені за встановленою формою. До заявки можуть додаватися додатки, які на вашу думку допоможуть експертам краще оцінити ваш проект (наприклад, резюме виконавців, коротка інформація про вашу організацію, тощо). Але не подавайте більше 3 додатків.

Подання проектів

Проекти бажано подавати електронною поштою на адресу [email protected]. У разі неможливості подання проектів електронною поштою їх слід надіслати або доставити особисто в 1 примірнику (з додатками) на адресу: Товариство фахівців з промислового менеджменту вул. Благовісна, 262, м. Черкаси, 18007

Від кожної організації або ініціативної групи до розгляду приймається не більше однієї заявки. Заявки не повертаються.

Останній термін подання документів: 7 жовтня 2011 р. до 17.00.

Проекти, які надійшли після вказаної дати, розглядатися не будуть. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, до уваги не береться. Учаснику конкурсу рекомендуємо завчасно переконатись в тому, що ми отримали надіслані матеріали (тел. 37-00-75, ел. пошта [email protected]).

Інформація про стан заявки. Учасники конкурсу будуть повідомлені про результати конкурсу на протязі 1 місяця після закінчення терміну прийому документів електронною поштою.

Тренінги з написання проектів

Охочі можуть взяти участь в одному з чотирьох семінарів-тренінгів з написання проектів, які відбудуться в м. Черкаси, м. Золотоноша, м. Звенигородка та м. Умань. Записатись на семінар-тренінг, дізнатися про дату його проведення та отримати додаткову інформацію та форму заявки можна, звернувшись до керівника проекту Анатолія Рекуна або заступника керівника проекту Юрія Новікова.

Адреса: м. Черкаси, вул. Благовісна, 262, ел. пошта: [email protected]; тел.: (0472) 37-00-75, 56-10-11.

Проект “Мікрогранти для адвокаційних громадських ініціатив Черкащини” здійснюється Товариством фахівців з промислового менеджменту за підтримки Програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”. Детальніше про програму: www.irf.ua

Контакти

  • Рекун Анатолій Іванович
  • Товариство фахівців з промислового менеджменту
  • [email protected]
  • (+380 472) 37-00-75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.