bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація буклета «Родинам, які переживають втрату військового»
08.05.2024

Війна принесла біль втрати багатьом родинам військовослужбовців. Окрім емоційного потрясіння, сім’ї загиблих військових стикаються з низкою бюрократичних труднощів при оформленні необхідних документів, що додає психоемоційного навантаження.

Щоб допомогти родинам полеглих воїнів впоратися із викликами, було розроблено буклет «Родинам, які переживають втрату військового». Це навігатор на бюрократичному шляху з чіткою інформацією про те, де і яку саме допомогу можна отримати, з урахуванням останніх змін у законодавстві.

Під час презентації буклета в Українському кризовому медіацентрі профільні фахівці міністерств, силових структур та громадськості обговорять виклики, з якими стикаються сім’ї загиблих військових, та нададуть відповіді на найбільш поширені питання.

Серед спікерів:
Сергій Кучеренко — заступник директора Департаменту –  начальник відділу соціальної політики Департаменту соціального забезпечення Міністерства оборони України;
ОлександрКурій — заступник директора Департаменту, начальник відділу з питань соціальної підтримки Міністерства у справах ветеранів України;
Володимир Хаджинов — державний експерт експертної групи з питань підтримки вразливих верств населення Директорату розвитку соціальних послуг Міністерства соціальної політики України;
Ольга Гальченко — менеджерка програми «Громадянська стійкість» Міжнародного Фонду «Відродження»;
Оксана Коляда — голова Правління ГО «Простір Можливостей», координаторка «Коаліції ветеранських просторів»;
Наталія Умеренкова — директорка ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України».

Запрошуємо 10 травня о 15:00 долучитися до онлайн-трансляції заходу за посиланням тут.

Буклет створено ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України» у співпраці з Управлінням соціальної роботи з персоналом Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, за методичного супроводу представників Міністерства оборони, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства соціальної політики та за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Інформація в буклеті відповідає на реальні запити від родин загиблих захисників, які отримують фахівці телефонної лінії проєкту ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України» «Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців». Звернення було проаналізовано за більш ніж 2 роки діяльності Служби.

В буклеті є покрокова інструкція для розв’язання  бюрократичних питань, зокрема:
- отримання одноразової грошової допомоги;
- оформлення документів на пенсію у зв’язку із втратою годувальника;
- оформлення документів для компенсації витрат на поховання;
- оформлення статусу члена сім’ї загиблого Захисника/Захисниці, що дає право на пільги (різні типи посвідчень);
- отримання посвідчення члена сім‘ї загиблого військовослужбовця, що дає  (посвідчення чорного кольору);
- взаємодія з ТЦК та СП і військовими частинами.

Також є перелік контактів відповідних державних установ та громадських організацій, які безоплатно надають фахову психологічну підтримку, юридичні консультації та допомогу при розв’язанні спірних чи проблемних ситуацій.

Родини полеглих воїнів зможуть отримати буклет в ТЦК та СП, ЦНАПах та структурних підрозділах соціального захисту  населення, а його електронна версія буде у вільному доступі на ресурсах ГО “Громадський рух “Жіноча сила України”, зокрема у соцмережах

Буклет «Родинам, які переживають втрату військового» створено та надруковано за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного Фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.