bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Копенгагенські критерії членства в ЄС: чи спроможна Україна витримувати конкурентний тиск ринку ЄС?
26.04.2024

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) висловлює Вам свою повагу та запрошуємо Вас взяти участь в круглому столі «Копенгагенські критерії членства в ЄС: чи спроможна Україна витримувати конкурентний тиск ринку ЄС?»

Обмеження експорту зерна через протести фермерів створили певну ілюзію, що Україна – то потужний економічний гравець, якого бояться на ринку ЄС. Хоча для деяких товарів це твердження правдиве, це скоріше виключення, аніж правило. Це підтверджують й оцінки Єврокомісії, за якими Україна перебуває на ранній стадії підготовки щодо її здатності справлятися з конкурентним тиском і ринковими силами всередині ЄС. Водночас ця здатність – це ключовий елемент Копенгагенських критеріїв членства в ЄС, який Україна мусить виконати. То на чому базується оцінка здатності витримувати конкурентний тиск? Й що треба зробити Україні, щоб ця оцінка змінилась?  

Під час заходу Вероніка Мовчан, директор з наукової роботи ІЕД презентує аналітичну роботу «Копенгагенські критерії членства в ЄС: чи спроможна Україна витримувати конкурентний тиск ринку ЄС?».

Під час дискусії ми будемо говорити про здатність країни справлятися з конкурентним тиском, як це визначають в критеріях членства. У цьому критерії немає якихось законів, які треба прийняти. Це загальна оцінка на основі аналізу трьох складових.

Потенційного ВВП. Це наявність та ефективність використання робочої сили (людського капіталу) та капіталу, що визначається технологіями та інституційною рамкою, включно з законами

Подія відбудеться 29 квітня, понеділок,  2024 року 14:00 – 16:00 в гібридному форматі: в гібридному форматі: офлайн та онлайн на платформі Zoom з прямою трансляцією на Facebook.

Для участі в події зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням https://forms.office.com/e/9EucbzssKk

Мова: українська/англійська (синхронний переклад англійською буде доступний на платформі ZOOM).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.