bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

П’ятий Рівненський міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії» пройде 05-08 червня 2024 року в Рівному
20.02.2024

Завданнями П’ятого Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто Мрії” є представлення глядачам і кінематографістам кращих зразків українського та закордонного кінематографу; розвиток культурних зв’язків між регіонами України та за її межами; сприяння інтеграції України у європейський та світовий культурний простір засобами кіномистецтва; допомога народу України посилювати опір агресору та зміцнювати моральний дух українців; інформування світової спільноти про катастрофічні наслідки війни в Україні, зокрема, у сфері екології; аналіз засобами кіно впливу сучасних технологій на життя людей.

У програмі кінофестивалю “Місто Мрії” – показ фільмів українського та закордонного виробництва, а також – різноманітні супутні заходи.

Номінації конкурсної програми:

  • Повнометражні ігрові фільми
  • Короткометражні ігрові фільми
  • Короткометражні документальні фільми «Поранена Земля» – фільми на тему екологічних проблем, спричинених війнами.

Подати фільм на участь у конкурсній програмі кінофестивалю можна через онлайн форму за покликанням.

Основні фестивальні заходи:

05 червня – відкриття кінофестивалю та показ фільмів у номінації «Короткометражні документальні фільми “Поранена Земля”;

06-07 червня – покази повнометражних і короткометражних ігрових фільмів у межах конкурсної програми;

08 червня – закриття кінофестивалю.

Супутні заходи (перелік відкритий і може розширюватися): позаконкурсний показ фільмів про вплив штучного інтелекту на сфери життя та індустріальна сесія у форматі “круглого столу” за участю кіномитців та фахівців IT-сфери щодо можливостей використання штучного інтелекту у кіновиробництві.

Фестиваль фінансується Європейським Союзом у межах проєкту EU4Culture, що реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français у Грузії.

Партнери кінофестивалю у 2024 році: Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого, Гільдія сценаристів України, Рівненська обласна філармонія.

Про фестиваль

Рівненський міжнародний кінофестиваль “Місто Мрії”, започаткований у 2016 році у Рівному, відбувався щорічно у 2016—2019 роках. Ініціаторами та засновниками кінофестивалю є режисер, сценарист, член Української кіноакадемії Віктор Булига, віце-президент Української асоціації маркетингу, директор ГО “УАМ” Олександр Гладунов та громадський діяч, підприємець, науковець і доктор філософії Сергій Паладійчук.

Через COVID-19 та початок повномасштабної військової агресії Росії на території України кінофестиваль “Місто Мрії” не проводився у 2020—2023 роках.

Партнери та спонсори події у різні роки: Рівненська міська рада, Рівненська обласна державна адміністрація, Держкіно України, Український культурний фонд та приватні спонсори. Інформаційні спонсори: телеканал Еспресо.TV, ТРК “Ритм”. Загалом, заходи кінофестивалю протягом чотирьох років (конкурсні та позаконкурсні кінопокази, супутні заходи) відвідали близько 15 тис. осіб.

За чотири роки на участь у конкурсних показах було подано понад 1250 заявок із 60-ти країн світу, а для конкурсного перегляду було відібрано понад 240 фільмів.

Протягом 2016-2019 років до складу журі входили відомі кіномитці, діячі культури та українського кіно, зокрема, актор театру та кіно, народний артист України Богдан Бенюк; кіноакторка, лауреатка Першої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” Римма Зюбіна; кінознавець, головний редактор сайтів Кіно-коло та “Сценарна майстерня” Володимир Войтенко; продюсер, художник Володимир Філіпов; режисер Юрій Ковальов; кіносценарист, Голова гільдії сценаристів України Андрій Бабік; журналістка, авторка та ведуча телепрограм Олеся Анастасьєва; кінознавець, сценарист Юрій Сорока та інші.

Володарями Гран-прі фестивалю стали фільми: 2016 – “Муссе” Джона Хеллберга (Швеція); 2017 – “Війна химер” Анастасії та Марії Старожицьких (Україна); 2018 – “МІФ” Леоніда Кантера та Івана Яснія (Україна); 2019 – The Wind Phone, Крістен Гервек (США).

Кінофестиваль став комунікаційною платформою для зустрічей і творчих контактів кінематографістів з України та закордону.

Сайт кінофестивалю: https://dreamcity.org.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/dreamcity.riff/

Контакти

  • Контакти – для отримання додаткової інформації та з приводу партнерства: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.