bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для письменників «Кентавріда 2024» від Фонду Це Крафт завершується 12 травня 2024
16.02.2024

Програма «Кентавріда» створена для розвитку обізнаності дітей і молоді у міфах, легендах, історії, географії України та території Таврії, історичних і міфічних постатях, образи яких здатні виховати у нових поколінь розуміння цінностей життя, любов до Землі, природи, людства та саморозвитку. 

«Кентавріда» – це щорічний грантовий конкурс для письменників, зокрема початківців, які хочуть створити художні твори для дітей і підлітків на основі історичних і міфологічних даних про територію і жителів Таврійського регіону України. Оповідь твору може не обмежуватись територією Таврії – південними областями та півостровом Крим. Для вашого натхнення та розуміння об’єму теми зазначимо, що історію земель і народів України ми рахуємо не від 1991 чи 1654 року, і не від Кия, Щека і Хорива, а від створення Всесвіту за давньослов’янськими легендами. 

Для кого цей конкурс

Подавати заявки на конкурс «Кентавріда» можуть всі автори, зокрема й початківці, які ніколи не писали художніх текстів, а також письменники з досвідом і публікаціями. Обмежень щодо віку, національності та країни проживання немає. 

Терміни конкурсу

Програма «Кентавріда» є постійною зі щорічним конкурсом до дня народження платформи «Це Крафт». Дата дедлайну – 12 травня до 23:59. Конкурс відкрито 15.05.2023. Дедлайн подання пропозицій – 12.05.2024.

 

Як подати конкурсну пропозицію

Для участі у конкурсі вам потрібно зробити дві дії:

  • Заповніть анкету з вашими даними за посиланням https://forms.gle/6SRNNRpmjdQYtWFu7.
  • Подайте суть твору (логлайн*) та синопсис** (структурований опис твору) українською мовою. Надішліть документи  на пошту [email protected]. У темі листа вкажіть, будь ласка, “Заявка на конкурс «Кентавріда» 2023”

 

Критерії прийнятності  

Заявка має бути повна:

  • на першому етапі відбору ви маєте заповнити анкету і надіслати два документи з логлайном і синопсисом - протягом року,
  • на другому етапі відбору – надати повний завершений твір - до 12.05 2024.

Ви можете наповнюватися натхненням у будь-яких історіях, міфах і легендах світу, користуватися архівами, але водночас пам’ятайте про авторські права. При виявленні факту плагіату заявку виключать з конкурсу.

Пам’ятайте про мету програми – ваші твори читатимуть діти та підлітки, тому ваша історія повинна бути повчальною та дарувати позитивні емоції.

Критерії оцінювання творів:

  1. Твір створено на основі легенд та історії України.
  2. Наскільки твір цікавий, захоплюючий, неординарний.
  3. Наскільки твір гарний стилістично, художньо завершений.
  4. Наскільки твір може бути комерційно привабливим.
  5. Наскільки твір допомагає читачу зрозуміти українське коріння.

 

Більше деталей знайдете за посиланням:

https://itscraft.com.ua/programa-kentavrida/

 

Запитання та пропозиції

Запитання і пропозиції надсилайте на електронну адресу [email protected]. У темі листа вкажіть, будь ласка, «Запитання щодо конкурсу «Кентавріда»».

Програма «Кентавріда» реалізується командою БО «Благодійний фонд «Це Крафт».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.