bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Батьків запрошують на онлайн-дискусію «Надання соцпослуг сім’ям з дітьми з інвалідністю в громаді»
05.02.2024

Disability Rights International Ukraine запрошує батьків, які виховують дітей з інвалідністю, на онлайн-дискусію “Надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоддю з інвалідністю в громаді”. Захід відбудеться цієї суботи онлайн.

Коли: 10 лютого 2024, 16:00 (за київським часом)

Де: онлайн в Zoom

Участь безкоштовна (за умови попередньої реєстрації)

Реєстрація: за посиланням – forms.gle/GjeuegS6mD9n64Fv9  

Модеруватиме Галина Курило – директорка DRI Ukraine, громадська діячка, експертка з прав людини, захисниця прав осіб з інвалідністю та жінок, соціальна працівниця.

Два місяці тому DRI Ukraine організували фасилітовану зустріч “Нічого для нас без нас: включення дітей та молоді з інвалідністю в суспільство” із батьками з різних областей України, які виховують дітей з інвалідністю, під час якої в малих групах проаналізували проблеми в наданні соціальних послуг, з якими вони стикаються найчастіше. Провели опитування, які послуги є у різних громадах та яких не вистачає. І напрацювали спільні рішення, якими їх бачать родини. Це було першим етапом роботи над змінами, які зроблять соціальні послуги на рівні громади доступними та якісними. Зараз же організація хоче поділитися напрацюваннями та долучити ширше коло батьків до обговорення можливих рішень.

Механізм потрапляння в інтернати продовжує працювати через відсутність послуг на рівні громади на всіх етапах життя людини: від народження й до безкінечності. Причому для всіх. Ці послуги мають максимально включити усіх членів родини в громаду. Саме для цього ми прагнемо почути про досвід родин з дітьми з інвалідністю, систематизувати його, подумати разом над шляхами вирішення проблем та передати це державним органам та інституціям, які приймають ключові рішення”, – зазначила директорка DRI Ukraine Галина Курило.

 

Цей захід створено DRI Ukraine завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Контакти

  • www.facebook.com/dri.ukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.