bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбір ГО до другого етапу проєкту «Стійкі громадські організації в Сумській області»
12.07.2023

Розпочався відбір громадських об’єднань до участі у другому етапі проєкту «Стійкі громадські організації в Сумській області», що організовується  ГО «Бізнес асоціація «4Бізнес» за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation (a Project of the The German Marshall Fund of the United States).

 

Метою даного проєкту є: підвищення організаційної спроможності громадських організацій Сумщини  шляхом підвищення їх компетенцій в сфері організації та управління  громадськими організаціями;  допомога організаціям в визначенні їх візії, місії та  розробці  планів, стратегій та політик, необхідних для сталого організаційного функціонування та розвитку ГО; налагодження комунікації з місцевою владою та потенційними донорами.

На першому етапі проєкту були проведені відкриті заходи для громадських об’єднань, на другому етапі – проводиться відбір 5 ГО-учасників, які діють в Сумській області, та організовуються заходи для них з метою поглиблення практичних навичок у визначенні візії, місії та розробці планів, стратегій та політик, що необхідні для сталого функціонування та розвитку громадських організацій.

ЗАПОВНИТИ ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ  до 23:59 16 липня 2023 року

Другий етап включає наступні кроки:

  • • Оцінка та відбір 5 громадських організацій відповідно до визначених цих правилах критеріїв для участі у другому етапі проєкту.
  • • Проведення індивідуальних стратегічних сесій для 5 обраних громадських організацій. Кожна організація пройде три стратегічні сесії під керівництвом досвідченого тренера-консультанта. Під час цих сесій учасники визначать свою візію, місію та розроблять стратегію організації, фандрейзингову стратегію та комунікаційну стратегію. Особливістю цього процесу є використання “Стратегії відновлення та розвитку економіки Сумської області на 2022-2024 роки” як тригеру, що спрощує взаємодію між громадськими організаціями та місцевою владою.
  • • Надання менторської підтримки обраним 5 організаціям. Кожна організація отримає додатково години онлайн-консультацій від професійного ментора, які стосуватимуться поточних питань з діяльності організації, розробки та впровадження стратегій і політик, таких як політика членства, політика запобігання конфлікту інтересів, політика управління ризиками та інших важливих аспектів.
  • • Для участі в другому етапі ГО заповнюють Заявку у вигляді онлайн-форми відповідно до строку та методу, встановлених організатором в Правилах.

    Перед початком другого етапу організатор розміщує текст оголошення про проведення другого етапу на сторінках в соціальних мережах, інформує через електронні листи учасникам першого етапу проекту та іншими доступними методами.

    Оголошення про проведення відбору до другого етапу проєкту публікується до 10 липня 2023 року включно. Строк приймання заявок до 23:59 16 липня 2023 року.

    Заявки на участь можуть подаватися ГО, які розташовані та провадять свою діяльність в Сумському регіоні.

    Організатор надсилає заявнику зворотній лист із підтвердженням своєчасного заповнення Заявки.

    Заявка заповнюється державною мовою.

    Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у Заявці, несе заявник.

    ГО «БА «4Бізнес» створює експертну комісію з відбору учасників другого етапу проєкту у складі трьох осіб та затверджує її персональний склад. Головою експертної комісії призначається керівник проєкту. Засідання експертної комісії проводяться у період з 17 по 20 липня 2023 року.

    ГО «БА «4Бізнес» не допускає ГО до участі в в другому етапі проєкту в разі, коли:

    • інформація, зазначена в заявці, не відповідає інформації про ГО, що міститься у відкритих державних реєстрах;
    • ГО не відповідає вимогам, зазначеним у цих Правилах;
    • ГО відмовилася від участі в другому етапі шляхом надсилання його організатору офіційного листа;
    • ГО перебуває у стадії припинення;
    • заявку подано після закінчення встановленого організатором строку подання та/або не в повному обсязі.

    Члени експертної комісії індивідуально оцінюють заявки від ГО за такими критеріями:

    • відповідність вимогам ГО «БА «4Бізнес», викладеним у цих правилах та оголошенні про проведення другого етапу (15%);
    • відповідність заявника пріоритетним напрямам (соціально-економічний розвиток Сумського регіону, підвищення організаційної спроможності громадських організацій Сумщини, відповідність діяльності ГО до документу “СТРАТЕГІЯ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 2022-2024 РОКИ” (20%));
    • реалістичність досягнення і значущість місії заявника (15 %);
    • наявність команди (30%);
    • вмотивованість (20%)

    Організації, які будуть відібрані до участі в другому етапі проєкту, отримають електронний лист із запрошенням та орієнтовними датами проведення стратегічних сесій.

    Участь у проєкті може брати до 7 представників організації.

    Електронна пошта для зворотнього зв’язку: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.