bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Галактичні друзі» повернулись до України
29.09.2017

Із 13 по 20 вересня відбувся освітньо-інтеграційний візит української молоді до Польщі. У гміні Поронін, що є відомим гірським курортом, уч(-ні/чениці) та студент(к)и з усієї України обмінювались культурним досвідом зі своїми польськими ровесниками. 

Почути про життя у Польщі з перших вуст, познайомитись із її медіа кухнею, стати співавтор(к)ами короткометражного фільму –  з таким непересічним досвідом повернулися до України учасники та учасниці проекту “Galactic Friends/Галактичні друзі”.

Із 13 по 20 вересня відбувся освітньо-інтеграційний візит української молоді до Польщі. У гміні Поронін, що є відомим гірським курортом, уч(-ні/чениці) та студент(к)и з усієї України обмінювались культурним досвідом зі своїми польськими ровесниками. Мета візиту, зазначають організатори з української сторони, – створити нову комунікативну платформу для активістів та активісток різних етнічних, культурних та соціальних категорій в обох країнах, залучення до діалогу внутрішньо переміщених осіб, активіст(-ів/ок) старшого шкільного і студентського віку.

8

Протягом цього тижня молоді люди обговорювали історію та сьогодення їхніх країн, знайомились із традиціями одне одного під час українського та польського вечорів, ходили у гори. Усі сім днів тривала робота над фільмом про дружбу України і Польщі. Також у рамках проекту підлітки відвідали колишню польську столицю Краків. Окрім екскурсії містом на них чекали відвідини телевізійної станції ТVN Krakow. Оглянувши новітні телестудії та павільйони, де знімають популярні польські серіали, учасники та учасниці проекту самі спробували самі зняти телепрограму.

6

– Приємно спостерігати, як вже з першого дня руйнуються “кордони” між мешканцями двох країн, географічно дуже близьких, але таких далеких у своєму досвіді незалежності, – говорить координаторка інтеграційних подорожей до Польщі протягом останніх кількох років Ольга Олейніченко. – Я вважаю, це прекрасно, коли в нашої молоді з’являється шанс відкрити для себе щось нове, позбавитись кимось нав’язаних міфів про закордон та усвідомити, що  світ, дійсно, не має меж.

…тут були сміх, сльози, душевні бесіди, сварки і все, що тільки можливо, – ділиться враженнями про поїздку Артем Семенов із Харкова у своєму Instagram. – Просто всі ці люди, котрі упродовж візиту створюють непередавану атмосферу для отримання знань, обміну досвідом, веселощів та натхнення. Я зустрів тут дуже хороших людей, з якими є про що поговорити і в яких є чому повчитись”.

7 10 38 18 15

Візит української молоді до Польщі організувала ГО “Молодіжна організація “СТАН” разом з ГО “Культурний діалог” та польською організацією Towarzystwo Rozwoju Piwnicznej.Цей та інші навчальні візити здійснюються за сприяння Польсько-Української ради обміну молоддю. Вони є продовженням довготривалого проекту “Сприяння діалогу та примиренню в регіонах України”, який реалізовує організація “СТАН”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.