bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

серія публічних заходів щодо громадського бюджету (Суми)
04.07.2017

5 липня 2017 р.  відбудеться серія публічних заходів із запровадження Громадського бюджету в Сумах.

Для активних та небайдужих до покращення свого міста сумчан 5 червня відбудеться серія публічних заходів із запровадження Громадського бюджету. У заходах візьмуть участь представники СМР, Координаційної ради з питань партиципаторного бюджету, ініціативних груп, громадськості та ЗМІ.

Заплановано проведення таких заходів:

  1. Круглий стіл «Платформа Громадський проект м. Суми, початок заходу о 11:00
  2. Тренінг-практикум «Е-платформа для подачі проектів», початок заходу о 14:00

Нагадуємо: м. Суми стало переможцем в конкурсі щодо відбору міст для надання підтримки у впровадженні Громадського бюджету у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Громадський бюджет, як інструмент прямої демократії, вже працює в понад 70 містах України. Суми - є одним із міст-лідерів подібного бюджетування та кожного року оновлює свій підхід до впровадження прозорих, антикорупційних та позаполітичних механізмів розподілу коштів громади. Цього року, в рамках співпраці з ІБСЕД, громадський бюджет у Сумах отримав інноваційну електронну платформу «Громадський проект» для автоматизації всіх етапів партиципаторного бюджетування та оновлене Положення про громадський бюджет.

Під час проведення круглого столу буде презентовано проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) та електронна е-платформа, котра дозволить кожному жителю міста брати участь в конкурсі громадських проектів. Обговорять інструменти та підходи комунікаційної стратегії залучення громадськості до участі на всіх етапах впровадження громадського бюджету в місті Суми.

Учасники тренінгу отримають навички щодо роботи з електронною системою під час подачі, голосування та моніторингу процесів реалізації громадських проектів. На тренінгу відбудеться майстер-клас по заповненню проектної заявки та продемонстровано процедуру голосування за допомогою електронної платформи.

Заходи організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки Сумської міської ради. Проект реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи - ГО SocialBoost.

Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/BLWsEXFbnqVslda13

Місце проведення: м. Суми, вул. Горького, 21, конференц-зал ЦНАПу

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»:http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група громадського бюджету м. Суми на Facebook: https://www.facebook.com/groups/PBSumy

Контактна особа: Омелічкін Сергій

тел.: +38 050 83 76 941

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Омелічкін Сергій
  • +38 050 83 76 941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.