bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історії моніторингу поліції у Києві та регіонах: жетони є, але поліція їх не носить
02.02.2017

3 лютого 2017 року, з 11.30 до 12.00 в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім, вул. Хрещатик, 2) Асоціація УМДПЛ оголосить результати моніторингової кампанії «Поліція під контролем».

Учасники моніторингу «Поліцейські жетони» розкажуть конкретні історії того, наскільки робота патрульної поліції у Києві, Київській, Дніпропетровській, Харківській, Тернопільській, Закарпатській та Вінницькій областях відповідає новим вимогам закону.

Вступ у дію з 1 січня 2017 року нових положень Закону України про Національну поліцію передбачає, що кожен поліцейський має носити посвідчення нового зразка, нагрудний знак, на формі має бути логотип «Поліція». 

Учасники прес-конференції:

Сергій Перникоза, координатор моніторингової кампанії «Поліція під контролем»

Михайло Каменєв,  екс-юрист Національної поліції України, Голова ГО «Правозахисна Ініціатива»

Владислав Нижник-Оскольський, правозахисник, представник коаліції ГО «НІКА» м. Вінниця

Третяк Юлія, правозахисник, м. Харків

Володимир Шевченко, Голова правління «Тернопільска Правозахисна Група».

«Ми ініціювали проведення моніторингової кампанії з 13 по 25 січня 2017 року 2015 року з метою  перевірити, як поліція виконує найелементарніші вимоги законодавства в частині ідентифікації. А точніше - чи носять поліцейські жетони, чи дозволяють їх фотографувати та чи мають вони нові посвідчення поліцейських. Саме відсутність можливості ідентифікувати поліцейського є причиною численних зловживань, які були притаманні старій міліції», — зазначає Сергій Перникоза, координатор моніторингової кампанії «Поліція під контролем».

Моніторинг нової поліції здійснювали громадські активісти, які пройшли спеціальну підготовку. Факти, виявлені під час перевірки роботи патрульної поліції, монітори фіксували за допомогою відео та записів у анкетах монітора.

Акредитація ЗМІ – за посиланням.

Контактна особа: Сергій Перникоза, [email protected] або(044) 253-40-36

Довідково

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) — неурядова правозахисна організація, що з 2010 року здійснює системний всеукраїнський моніторинг дотримання прав людини та основоположних свобод у діяльності правоохоронних органів.

Моніторингова кампанія «Поліція під контролем» передбачає проведення системного моніторингу роботи поліції, розвиток всеукраїнської мережі моніторів, впровадження у систему МВС та Національної поліції результатів моніторингів з метою запровадити нові стандарти дотримання прав людини при взаємодії з правоохоронними органами, а також підвищити рівень громадського контролю за діяльністю поліції. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.