bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прем’єра форум-вистави «Райдужні замки» у Києві
05.04.2016

Хтось з них переїхав до Києва два роки тому, хтось зовсім нещодавно. Для когось переїзд відкрив нові горизонти, а хтось починає все з нуля, або просто пливе за течією… Кожна з них має власну історію та власний досвід, але всі вони об’єднані досвідом вимушеного переселення з міст Донецької, Луганської областей та Криму та необхідністю будувати нове життя в новому місті. З якими труднощами стикаються ці жінки? Про що вони мріють, чого прагнуть? Наскільки їхні бажання схожі з бажаннями жінок з інших міст України? Що заважає ім реалізувати власні мрії, а що може в цьому допомогти? Про це і не тільки наша форум-вистава про жінок-переселенок “Райдужні замки”.   

Прем’єра форум-вистави відбудеться 5 квітня у Києві в Культурному просторі Autonomous (“Крымский дом”), вул. Суворова 9 о 19:00.  Сценарій вистави був створений під час серії семінарів з форум-театру для жінок-переселенок у лютому-березні цього року. Всі актриси в спектаклі - жінки, які приїхали з Луганської, Донецької областей та Криму протягом останніх двох років. Сценарій базується на їх особистісному досвіді.

“Форум-театр - це вид діалогового мистецтва, де питання ставлять актори, але рішення ми шукаємо разом із глядачами. У кожного глядача є можливість змінити хід подій не лише через слова, а й через дію,” - повідомляють організатори заходу.

“Кожного ранку ми будуємо плани: де шукати роботу, як влаштувати дитину в дитячий садочок, як поговорити з рідними та не посваритись, як знайти час для близьких та для себе, як забезпечити свою дитину гідними умовами життя і навчання. Ми не думаємо про минуле, а уявляємо, як у нас все виходить, як все, що ми робимо, вдається, приносить нам радість та задоволення. А потім стикаємось з реальністю, і наші очікування не завжди здійснюються. Чи маємо ми право на свої бажання? Чому нам так важко реалізувати їх в новому місті? Можливо, ми і справді малюємо собі “райдужні замки”, не помічаючи реальності?” - так говорять про суть вистави учасниці та акторки. Відповіді на ці питання вони пропонують пошукати разом із глядачами форум-вистави.

Дата і час: 5 квітня 19.00 – 21.00

Місце проведення: Культурний простір Autonomous, вул. Суворова 9.

(від ст. м. Арсенальна автобусом 38 маршруту до зупинки “Кінотеатр Зоряний”, або 15 хвилин пішки)

Вхід на виставу безкоштовний, але кількість місць обмежено. Для реєстрації заповність, будь ласка, форму

Для довідки та з питаннями телефонуйте 066 904 0134 (Анна).

Показ форум-вистави відбувається в рамках проекту «Жіночі історії переселення. Від діалогу до дій». Мета проекту - створити мережу підтримки жінок-переселенок в місті Києві на основі аналізу їхніх потреб та пошуку рішень через театр.  Етапи проекту включають:  семінар по форум-театру і створення постановки про досвід жінок-переселенок; показ постановки для широкої аудиторії, обговорення представлених проблем і пошук рішень; за результатами обговорення форум-постановки учасниці і організатори виділять три ключові теми, які вимагають уваги і вирішення, вони стануть основою для зустрічей і заходів в рамках жіночого клубу.

Організатори: Київська громадська організація "Театр для діалогу" в партнерстві з "КримSOS" при фінансуванні проекту «Посилення участі громадянського суспільства в роботі Міністерства соціальної політики України та в процесі національного примирення» фінансується Фондом подолання конфліктів, сприяння стабілізації та безпеки уряду Великобританії. 

Контакти

  • КримSOS
  • Анна
  • 066 904 0134

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.