bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціократія і системний консенсус: процеси прийняття рішень, що підтримують сталий розвиток
22.01.2016

Простір гідності запрошує послідовників і симпатиків методу ННС (ненасильницьке спілкування) на лекцію-презентацію «Процес прийняття рішень, що підтримує сталий розвиток» сертифікованого тренера ННС ІРМТРАУД КАУСХАТ (Німеччина).

Кілька слів про тему:

Відомо, що найпоширеніший спосіб голосування – це голосування за процедурою більшості.

  • А чи знайоме вам відчуття розчарування після голосування більшістю, коли все пройшло не так швидко, як Ви очікували, а люди стали більш пасивними і менш відданими справі?
  • Чи відчували ви розчарування, коли в результаті усвідомлювали, що рішення, за яке ви віддали голос не було прийняте?

Ми представимо вам інші способи прийняття рішень, котрі враховуватимуть один базовий принцип Ненасильницького спілкування: потреби кожного учасника є важливими і беруться до уваги у процесі прийняття рішень.

Таким чином, ці способи прийняття рішень є більш стійкими (життєздатними) і менш ймовірно, що люди будуть саботувати ці рішення, не бажаючи брати на себе зобов’язання виконувати їх бо не відчувають своєї причетності до цих рішень.

Ми поговоримо про дві різні моделі прийняття рішень: соціократію і системний консенсус.

Ці дві моделі не лише інструменти для прийняття рішень в інший спосіб, вони також беруть до уваги вплив рішень на людей, а отже їх можна називати системним підходом.

Ці моделі виправдали себе у дії в різних середовищах: від сімейних пар, товариств однодумців, робочих колективів до громад, великих організацій і складних систем - сіх колективних утворень, учасники яких воліють працювати дієво та ефективно.

Про тренера:

Ірмтрауд Каусхат (Irmtraud Kauschat) – сертифікований тренер з Ненасильницького спілкування (ННС), медіації та коучингу, доктор медичних наук (практикує китайську медицину). Голова осередку ННС у м. Дармштадт (Німеччина).

Ірмтрауд має великий міжнародний досвід праці в країнах з військовими та пост-військовими конфліктами: з 1997 р. працює у Боснії та Герцеговині, 2007 р. – в Кенії, 2013 р. – в Ізраїлі та Палестині. Із 2015 року співпрацює з “Простором Гідності” — працювала у Харкові, Дніпропетровську і Києві з освітчанами, волонтерами та фасилітаторами.

Понад 10 років викладає в одній зі шкіл Дармштадта техніку медіації, коучингу та Ненасильницького спілкування. Є ассесором (провідником та консультантом у процесі сертифікації) для тих, хоче стати сертифікованими тренерами з ННС.

Ірмтрауд познайомилася і зацікавилася ННС у 1994 р. під час миротворчого табору для молоді з різних європейських країн, в тому числі з Сербії, Хорватії та Боснії.

Разом з з Біргіт Шульц Ірмтрауд є автором книги «Великий посібник з навиків вдячної співпраці: 101 вправа, яка збагатить ваші семінари та заняття в групах на основі ННС».

Подія у фейсбуці - http://on.fb.me/1RCX6xU

Про подію:

5 лютого 2016 р.
з 14:30 по 17:00
Гімназія 117 Ім. Лесі Українки (Лютеранська 10), м. Київ

Контакти

  • Простір Гідності
  • http://on.fb.me/1RCX6xU

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.