bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Кременчуці закинуту столярну майстерню перетворять на альтернативний культурний центр
13.10.2015

Творча спільнота надасть нового значення колишній столярній майстерні, перетворивши її закинутий простір в епіцентр подій, місце зустрічі різних людей для взаємодії, розвитку і реалізації власного потенціалу. Приміщення буде використовуватися на умовах довготермінової оренди.

У програмі відкриття #Adaptera – панельна дискусія «Роль альтернативних культурних центрів у розвитку міст».

Серед панелістів:   Беате Кьолер - директорка Goethe-Institut в Україні, Лучіано Глоор - голова швейцарської консалтингової компанії Consort B, промоутер партисипативної стратегії розвитку культури, що була запропонована Міністерству Культури України та Міністерству Культури та Охорони Пам’яток Грузії, Ярослав Белінський  - Конгрес Активістів Культури (м.Київ), Анастасія Пономарьова та Андрій Шуляр -  urban куратори (м.Київ), Ірина Каць – Культурний діалог (м.Кременчук), Ярослав Мінкін - арт-група СТАН   (м. Івано-Франківськ).

На відкриття #Adaptera з подальшою творчою резиденцією до Кременчука прибуде Кірітан Флюкс (м. Гайдельберг, Німеччина) – відеохудожник, дослідник медіамистецтва та візуальної культури в реальному часі. Є одним із засновників асоціації відеомистецтв «VisualBerlin», має зацікавлення в об’єднанні відеохудожників для спільних проектів та просуванні візуальної культури реального часу. Крім відео та медіа творчості, Кірітан Флюкс займається графічним дизайном, працює відео-аніматором, керує простором для колаборацій та креативною студією «Kopiloten».

У програмі відкриття передбачено музичний блок за участі гурту «SPIEL DE TROIS» (м. Харків) та частування.

Цей захід є частиною програми «KulTour» в межах KunsTräume - «Альтернативні Мистецькі Простори в Молдові», що розроблена, організована і фінансована Гете-Інститутом.

За допомогою проекту KunsТräumе альтернативні міські локації набувають повної відкритості для суспільства. У свою чергу, художники та діячі культури отримують можливість надати їм нового значення через різноманітні заходи творчого спрямування.

Гете-Інститут є організацією, яка створює і реалізує культурну політику Федеральної Республіки Німеччини, за допомогою курсів німецької мови, культурних програм, поширення інформації про Німеччину. Створює і налагоджує міжкультурний діалог в 160 філіях розташованих по всьому світу і представляє автентичну картину сучасної Німеччини. www.goethe.de/bukarest

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.