bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнська нарада «Виконання Конвенції ООН про права інвалідів в сучасних умовах»
07.10.2015

8-9 жовтня 2015 року у готелі «Турист», м. Київ (вул. Р.Окіпної, 2, початок о 10.00) відбудеться Всеукраїнська нарада «Виконання Конвенції ООН про права інвалідів в сучасних умовах». Організатор заходу – Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю» спільно з Мінсоцполітики.

Усього в Україні на обліку перебувають близько 230 тисяч громадян з розумовою відсталістю (РВ), з них 96 127 осіб визнано інвалідами (МОЗ). Дані Мінсоцполітики: понад 32 тисяч дорослих  визнано недієздатними та призначено опіку, понад 34 тисячі осіб поміщено до інтернатів (місць позбавлення волі) через психіатричні діагнози. Ратифікована Конвенція ООН про права інвалідів (далі – КПІ) зобов’язує державу визнавати усіх осіб з інвалідністю рівними перед законом і суб’єктами права – включно й тих, котрі не розуміють значення своїх дій і не можуть керувати ними. Відтак, ООН негативно оцінює порушення Україною прав осіб з інвалідністю внаслідок психіатричних діагнозів за такими статтями КПІ: стаття 5 (рівність і недискримінація), 12 (рівність перед законом), 13 (доступ до правосуддя), 14 (позбавлення волі на підставі інвалідності), 17 (захист особистої цілісності), 19 (самостійний спосіб життя й залучення до місцевої спільноти, вибір місця проживання), 23 (право на сім’ю), 24 (право на освіту), 27 (право на роботу), 28 (право на соціальний захист, доступ до послуг), 29 (право голосу).

У заході візьмуть участь близько 200 осіб – представники Євросоюзу, біля 100 НДО, Секретаріату Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю, Офісу Омбудсмена, міністерств, експерти у сфері захисту прав людей з інтелектуальними порушеннями, провідні спеціалісти недержавних організацій осіб з інвалідністю.

Захід проводиться в рамках проектів та програм ВГО «Коаліція», а саме: 1. «Просування політичного діалогу між українськими НДО та виконавчою владою з питань адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю» за фінансової підтримки Європейського Союзу, 2. «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів» за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів.

Контакти

  • ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю»
  • Кравченко Раїса / Майорова Надія / Клепець Юлія
  • [email protected]
  • 501-52-92 та 067-659-29-36
  • https://www.facebook.com/vgocoalition

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.